maandag 5 september 2016

Boswandeling en nostalgie

Na onze wekelijkse boodschappen en nog enkele werkjes in huis, stelde Roger een wandeling voor in Klein-Gelmen. Een pad dat we al heel lang niet meer verkend hadden en dat ons voerde naar plantages met daarachter een bos.
In dat bos waren we nog nooit geweest. 'Zullen we proberen daarlangs een lus te maken?' vroeg Roger. Waarom niet, dacht ik, vermits hij een uitstekend oriëntatievermogen heeft.


Foto's Roger
Na een dik halfuur aangenaam hoewel moeilijk ronddwalen (we genoten van een typisch herfstlicht maar vonden geen mogelijkheid om een niet te lange lus te maken) en terwijl we in de verte geweerschoten hoorden (is het jachtseizoen begonnen?) besloten we toch maar op onze stappen terug te ploeteren.

En een biertje te gaan drinken op het terras van "De Kluizenaar". Daar kregen we deze keer niet alleen kaas bij maar ook chocolaatjes: de uitbater was pas verjaard en trakteerde.

Foto Roger (de blokjes kaas zijn al op, evenals drie "pralines"
Daarna was het echt tijd om te beginnen koken. Na onze broccolisoep hadden we geen zin om meteen ons hoofdgerecht te verorberen, dus besloten we een uurtje te wachten en ondertussen wat te lezen.
Ik uiteraard in het boek gekregen van vriendin Denise. Spannend! (Ik weet het, ik had gisteren een beetje kritiek over zijn stijl, en terecht, maar wat een fantasie heeft Brown: ik vergat bijna dat ik nog voor ons hoofdgerecht moest zorgen).

Gelukkig was dat heel snel klaar: aardappelen met rozemarijn gebakken in olijfolie, tongfilet en tomaten met hazelnootvinaigrette.
En daarna weer lectuur, uiteraard.

Nadat ik een paar mails had beantwoord, kreeg ik een chatverzoek van Hendrik in verband met onze familiefilmpjes die hij aan het digitaliseren is. Wat hebben onze zonen het toch druk met allerhande projecten: gisteren ook een paar mails met Zeger gewisseld, onder andere over alle projecten waar hij mee bezig is.

Terwijl ik een antwoord zocht op de vraag die Hendrik me stelde in de chat (welk laatste gedigitaliseerd filmpje hij ons had bezorgd) besefte ik dat ik die laatste filmpjes nog niet had bekeken.

Ik heb er dan maar al twee bekeken voor ik naar de foto's ging die Roger vandaag had gemaakt.
Het waren filmpjes over de plechtige communie van neef Anton en van Zeger, en het feest dat gezamenlijk werd gegeven wegens plechtigheid op dezelfde dag. En... ik wist het niet meer: toen had Roger nog een "bruisende" (zoals Hendrik dat noemde) baard. En... ik zag Soetewey terug, onze inspirerende pastoor in Antwerpen.

Ik voelde me weer ontzettend nostalgisch!

Maar... met dat alles ben ik weer vergeten te gaan kijken of er nieuwe na te lezen teksten over WOI staan op Google Drive. Morgen moet ik daar echt tijd voor maken!

O ja, deze avond weer een bestelling gekregen voor de jongste monografie van de KVLS. Alleen gaf die persoon weer geen adres.

En nu... ga ik nog even enkele familiefilmpjes bekijken voor het slapengaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten