woensdag 28 september 2016

Dinsdag 27 september 2016

We stonden vrij laat op, zodat het na onze brunch te laat was om 's ochtends nog eens naar het “Office du tourisme' te gaan. We hadden gisteren immers beslist niet in een keer naar Madrid te rijden maar een tussenstop te maken in Miranda de Ebro en we wilden adressen van hotels opzoeken. Echt vervelend is dat tegenwoordig, niet online kunnen gaan op jouw kamer!

Om de tijd te doden keken we even naar tv, naar een aflevering van “Friends”. Uiteraard (slecht) gedubd. Maar ik kreeg heimwee naar de tijd dat ik samen met Zeger naar die serie keek.

Uiteindelijk gingen we weer even wandelen in Saint-Jean en een biertje drinken. Het was nog vrij koel en het regende zelfs lichtjes.

Stipt om 14 liepen we het “Office du tourisme” binnen, deden er het nodige opzoekingswerk, wandelden nog wat rond, bekeken enkele winkels en bewonderden een echte “makila” (een baskische wandelstok) met aan een uiteinde een soort speerpunt tegen wolven en zo, kregen van een verkoper de nodige, boeiende uitleg over het prachtige voorwerp. Maar de makila was veel te duur voor ons: rond de 360 euro!

We luisterden nog naar een doedelzakspeler, ergerden ons een beetje aan zoveel toeristen, stelden vast dat ik in deze stad niet uit de toon val met mijn wandelstokken (en niet alleen pelgrims gebruiken ze) en gingen nog een witte wijn drinken voor we onze boodschappen deden.

Ondertussen was de temperatuur weer opgelopen tot 24°C en regende het niet meer.
We aten nog eens in onze mobilhome, ik ruimde op en maakte schoon (want morgen vertrekken we naar Miranda) en we keken naar het journaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten