donderdag 1 september 2016

Over onder andere dampen en roken

Vandaag deden we onze wekelijkse boodschappen (tijdens de boodschappen van vorige maandag kochten we enkel zaken speciaal voor Elena en Matthias).

Ik had onder andere nieuwe vullingen nodig voor mijn damptoestel en wilde daarbij ook een nieuw pakje tabak kopen. Telkens als het damptoestel aan het opladen was, greep ik immers terug naar mijn pakje echte tabak en dat was ondertussen zo goed als leeg.
Het viel me echter al een poosje op dat ik dampen aangenamer begon te vinden dan roken (en dat ik dus de typische tabaksgeur steeds minder miste). Daarom besloot ik in de tabakswinkel toch maar geen tabak te kopen maar wel een tweede damptoestel.

De uitbater raadde me een toestel aan dat ik eerst nogal groot en opvallend vond. Ik mocht er even aan lurken en jawel hoor, hij had gelijk toen hij me zei dat hij dacht dat ik het prettig zou vinden. Het lijkt een beetje op een aansteker, en ik heb ondertussen begrepen waarom ik met deze damptoestellen niet zozeer de neiging heb om terug te grijpen naar een gewone sigaret (wat ik wel deed met mijn eerste e-sigaret). Met deze toestellen moet je op een knopje drukken bij elke inhalatie en dat benadert de bewegingen die ik maak met een traditionele sigaret: as afkloppen enzovoort. Mijn eerste e-sigaret had zo geen knopje.

Uiteraard kocht ik ook enkele vullingen (met verschillende smaken): straks ga ik hier echt reclame maken voor het dampen maar het is inderdaad zo dat je voor bijna geen geld een hele gamma smaken kunt kopen.

Het werd dus geen tabak maar wel dit mooie toestelletje (foto Roger)
Na de rest van de boodschappen en nadat ik de wasmachine had laten draaien, maakten we nog een wandeling van Klein Gelmen naar Mettekoven en terug, langs een vrij goed onderhouden wandelpad waar we weer geen levende ziel ontmoetten, behalve een paar fazanten, veel insecten maar gelukkig ook veel spinnen (althans, dat veronderstel ik, want we liepen vaak dwars door onzichtbare spinnenwebben).

Terwijl Roger op dokterscontrole was (alles lijkt oké, bedankt) en ik voor het avondeten zorgde, heb ik even gebeld naar onze dochter om te vragen hoe deze eerste schooldag was verlopen voor de kindjes. Ze gaf echter niet thuis: waarschijnlijk in de tuin aan het spelen met de kindjes?

Na het avondmaal heb ik ongeveer twee uur ongestoord liggen lezen in "Inferno" van Dan Brown (boek gekregen van mijn vriendin). Je had gelijk, Denise: het is ontzettend spannend!

Binnen een dik halfuur zal het tijd zijn om mijn eerste damptoestel op te laden. Dan zal ik voor de eerste keer het nieuwe gebruiken!:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten