woensdag 21 september 2016

Rustige dag in Aubigny

Na ons ontbijt op het terras van ons mini-huisje (zie foto hierboven) wandelden we naar de stad via het park.
Na die wandeling van iets meer dan een half uur en een uurtje kuieren in de stad zelf was het rond de middag tijd voor een biertje op een terras. Het was immers prachtig weer.
En het was dus vrij druk op dat terras: ik kreeg mijn bezigheid.
Daarna ging het terug naar de camping, waar we op ons terras iets zouden eten en drinken (fruitsap, brood met kikkererwtenbloem onlangs gebakken door Roger, fruit en chorizo). Maar eerst geraakten we nog een poosje in gesprek met Philippe. Hij is een keuken aan het bouwen: een van zijn plannen is een restaurantje toevoegen aan de camping. Hij vertelde ons over zijn kookkunst, over zijn verwezenlijkingen (onder andere een gemeenschappelijke moestuin en een levensgroot dambord) en al zijn plannen.

 Na onze broodmaaltijd en een paar uurtjes lectuur deden we onze boodschappen in de Aldi. Daarna besloten we even naar La Chapelotte te rijden, een stadje (of een dorp) dat we nog niet kenden.

Het ging langs velden en bosjes richting Sancerre. La Chapelotte is een schattig dorpje, met een imposante kerk en nog een wasplaats.


Rond 19:30 uur reden we terug naar de camping waar we in onze mobilhome een glaasje Pineau de Charente dronken bij enkele Griekse olijven en daarna enkele glazen gazpacho dronken. De bedoeling was daarna kant en klare couscous op te warmen maar noch Roger noch ik hadden nog honger.

We zitten hier bijna even gezellig als in onze tent... Maar de verbinding met Internet is heel slecht.


Foto's Roger behalve de laatste twee


Geen opmerkingen:

Een reactie posten