woensdag 28 september 2016

Zondag 25 september 2016

Grijze lucht tijdens ons ontbijt deze ochtend. Ik hoorde mensen zeggen:'Hopelijk krijgen we geen regen, maar kom, morgen zal het opnieuw mooi weer zijn.”

Wij reden naar Saint-Jean-Pied-de-Port en kregen regen onderweg.Eventjes stortregen zelfs. Het werd geen al te saaie reis, ondanks de (dure) tolwegen. Herinneringen aan vroeger kwamen vanzelf bij de afritten naar Montpezat, Antonin Noble Val, Caussade, enzovoort.
En onderweg luisterde ik naar een eigenaardig programma over poëzie, vliegtuigcrashes, geloof, kannibalisme en film.

We kwamen aan in Saint-Jean-Pied-de-Port om 16:45 uur. De stad, die ik in 1975, tijdens mijn eerste reis met Roger, leerde kennen, lijkt heel toeristisch geworden!
De camping die ik gisteren online had opgezocht, vonden we gemakkelijk. Een norse Bask verhuurde ons een mobilhome (veel duurder dan in Aubigny, maar dan ook bedoeld voor 4 personen, en er staat een televisietoestel in). Die man wilde ook nog “une caution” voor het geval we iets zouden kapotmaken, maar dat heb ik beleefd maar resoluut geweigerd.
Hij deed niet eens de moeite ons persoonlijk naar ons huisje te brengen, en wij hebben zeker een kwartier moeten zoeken (hij gaf ons het nummer van het huisje, maar de mobilhome zelf droeg geen nummer).

Online zullen we niet gaan zolang we hier verblijven: voor wifi betaal je nog eens 8 euro extra per dag.

De regen hield op en we reden terug naar de stad waar we een poosje rondliepen en rillettes van eend aten op de plek waar, meen ik me te herinneren, 41 jaar geleden ons hotel stond.

Op dit moment hoor ik weer de regen tokkelen op het dak van onze mobilhome. Hopelijk wordt het morgen inderdaad beter weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten