zaterdag 25 maart 2017

Eerste lenteterras

Zachte temperatuur vandaag maar weer een felle Noord-Oostenwind. Goed ingeduffeld wandelden we na de middag, nadat we eerst speltbloem hadden gekocht in het  Karrehof, van de kapel van Helshoven naar de Tjenneboom en terug, en naargelang de richting waarin we stapten, was het afwisselend iets te koud en iets te warm.

Daarna besloten we dat we een biertje hadden verdiend. Op het terras van De Kluizenaar, goed beschut tegen de wind, kregen we een eerste echt lentegevoel: zalig!


Foto's Roger
Thuis belde ik lang met Nany die vandaag jammer genoeg niet uit huis was geweest: ze voelde zich niet 100% goed. We hebben heel lang gebabbeld en aan haar stem hoorde ik dat het haar deugd deed: voelde ze zich daarvoor niet 100% omdat ze nog geen sociaal contact had gehad vandaag? Voor haar is dat immers heel belangrijk!

Na ons avondmaal en mijn uurtje lectuur op papier was het tijd om samen verder te werken aan de verhalen voor het boek van de werkgroep WOI. Deze keer ging het vrij vlot: niet te veel fouten gevonden.

Tijdens de wandeling stelde Roger vast dat we heel wat plaatselijke historische onderzoeken zouden kunnen verrichten aan de hand van alle voor dat boek verzamelde gegevens. Misschien moeten we dat idee eens voorleggen aan Heemkunde Groot Heers?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten