zondag 5 maart 2017

Kroniek van twee dagen

Het werd uiteraard weer heel vroeg de nacht van vrijdag op zaterdag. En dat switchen tussen heel vroeg opstaan en heel laat gaan slapen is niet in mijn koude kleren gekropen: ik was heel moe dit weekend.

Hendrik wilde zaterdagavond osso bucco (op mijn manier klaargemaakt) eten, dus gingen we op zoek naar runderschenkel. Nergens te vinden (we hebben verschillende winkels aangedaan - en in één daarvan vond Hendrik voor mij chocolade met 99% cacao!) tot we bij de Aldi van Borgloon onze gading vonden.

Terwijl ons gerecht stond te sudderen (geen wandeling gisteren wegens weer bijna constant regen) werkte ik verder aan de monografie (Jan Gerits wilde nog iets veranderd zien). Hendrik kwam mij even helpen en vond dat ik beter Publisher zou gebruiken om een Word-document op te maken. Hij toonde me hoe dat in zijn werk gaat maar, eerlijk gezegd, hoewel ik de resultaten veel mooier vond, het leek me allemaal veel bewerkelijker. Misschien omdat ik dat programma niet ken. Als ik ooit wat meer tijd vind, moet ik dat toch eens bestuderen!

De osso bucco was heel lekker, de monografie is nu bij de drukker, en gisterenavond keken we samen naar de prachtig gerenderde film "The adventures of Tintin".

De chocolade met 99% cacao, waarvan ik een blokje liet smelten op mijn tong na het avondeten, stond me eerst niet aan: ik miste een zoete toets. Hendrik leek dat grappig te vinden: 'Ha, eindelijk iets dat je te bitter vindt!'
Maar, eigenaardig genoeg, smaakte een tweede blokje lekkerder, en vandaag vond ik een derde stukje van die chocola heerlijk!Jammer dat die zo duur is!

Vandaag weer (te?) lang geslapen (heel laat opgebleven vorige nacht - en ik was al zo moe!). Na de brunch hielp Hendrik Roger enkele meubels te verplaatsen. Ondertussen belde ik onder andere met Nany die weer veel had te vertellen.

Daarna hielp Hendrik mij bij het indienen van mijn BTW-listing (en dit jaar ging dat vanzelf: bedankt, jongen!).

Na onze alu gobi van deze avond reden we Hendrik naar het station van Sint-Truiden waar zijn trein weer meer dan een kwartier vertraging had.

Thuis stortte ik me op de nieuw geschreven en na te lezen teksten voor het boek van de werkgroep WOI. Na twee teksten (weliswaar van meer dan 10 bladzijden elk) ging het echter niet meer. Ik voel me uitgeput!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten