vrijdag 24 maart 2017

Lente?

Het lijkt wel lente, zeker als je, zoals aan het einde van onze wandeling van vandaag, richting Zuid-West loopt. In tegengestelde richting voelde het nog heel koud aan door de wind. Ik hoop maar dat we geen lente krijgen zoals in 2013!

We wandelden in Velm: wilden nog eens de twee kastelen aldaar bewonderen. We vertrokken vanuit het "centrum van het dorp" en dat was niet slim: de kastelen hebben we niet gevonden. Ik heb het over "Triamant" (waar de moeder van schrijfster en KVLS-lid Patsy Claes een van de eerste bewoners van was) en een ander kasteel waar, de laatste keer dat we het zagen, een taalschool was gevestigd.
We hadden beter geparkeerd telkens aan één kasteel (de GPS had ons daarbij wel geholpen) en vandaar een poosje gewandeld.

Maar kom, Roger heeft voldoende beweging gekregen (na enkele schoonmaakbezigheden waarbij hij mij hielp en dus ook niet stilzat) en we hebben enkele bijzondere boerderijen en gebouwen ontdekt.

Voor de rest vandaag nog uren gewerkt en ons soms geërgerd aan historische en andere fouten in het boek over de eerste wereldoorlog.

Uiteraard had ik gelezen over de aanslag in Londen onlangs, de zogezegd verijdelde aanslag in Antwerpen gisteren (ik geloof niet echt dat het over een aanslagpoging ging) en over het mishandelen van varkens in een slachthuis.

Maar wat ik in de bestanden lees die Roger en ik voor het boek van de werkgroep WOI aan het bewerken zijn, is soms even gruwelijk!
Ik zal nooit begrijpen waarom oorlog zoveel mannen fascineert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten