donderdag 16 maart 2017

Lange dag

Deze ochtend van 9 tot 11 uur (voor ons toch, de anderen zijn iets langer gebleven) vergadering van de werkgroep WOI. Het is in orde: de tekst waar ik het gisteren over had, wordt opgenomen... maar ik heb nog geen tijd gevonden om hem te herschrijven.

Roger en ik reden immers naar onthaalmoeder Lutti om er Eva af te halen. Eva kwam naar ons toe gelopen en herhaalde steeds iets als "raks" of "laks" (ik dacht dat ze "straks" wilde zeggen) terwijl ze wees naar vlaggetjes die de speelruimte sierden. Lutti legde uit dat ze de verjaardag van Lars hadden gevierd. Waarschijnlijk was het dat wat Eva ons wilde duidelijk maken.

"Thuis", na ons middageten, bracht ze me weer boekje na boekje: ik moest vertellen. Om 14:45 uur leek ze me zo moe dat we haar naar bed brachten. Maar ze deed er niets dan babbelen, haar muzikaal uiltje in gang trekken... en uiteindelijk wenen. Dus gingen we haar weer halen vlak voordat Roger Elena en Matthias zou afhalen.

Rond 15:30 uur verwelkomde Eva haar broer en zus uitbundig, aten ze alle drie een beetje fruit, gingen we buiten spelen en kwamen Anna, Lionel en Millie ook spelen. We hebben verstoppertje gespeeld. Eva heeft op de "babyschommel" gezeten, Matthias speelde in de zandbak. Elena heeft poppenkast gespeeld voor ons als toeschouwers (ik had opgemerkt dat het "huisje", het "kamp" of het "kasteel", of hoe ze het ook noemen, boven de zandbak zich daar perfect toe leende en ze wilde dat meteen uitproberen met gewone poppen - voor een volgende geschenkgelegenheid misschien zorgen voor eventueel zelfgemaakte handpoppen? - de kinderen liepen naar de tuin van Anna en van Lionel en Millie en terug, Eva liep al kraaiend en "babbelend" rond, bestudeerde takjes en grassprietjes, wees naar vogels, vlinders en bijen: het was een drukke maar heel plezierige bedoening.
Rond 17 uur merkten we dat Eva wankelde van vermoeidheid: we brachten haar weer naar bed. Deze keer sliep ze tot ongeveer 18:30 uur.

Ondertussen was onze schoonzoon thuisgekomen (dochterlief gaf les deze avond), hadden hij en ik samen voor het eten gezorgd en waren Elena en Matthias weer binnengekomen.
Eva at mee met ons en heel goed!

Na het avondmaal vroeg schoonzoon aan Roger of hij hem wilde helpen een kast te verplaatsen van de garage naar de werkkamer van onze dochter.
Ondertussen zat ik met de kindjes voor tv nadat ik de vaatwasser had gevuld. Afijn, dat wil zeggen dat Elena en Matthias naar ik weet niet meer wat keken (ik herinner me alleen dat ik en ook Roger die er op een bepaald moment even bijkwam, vaststelden dat die kinderprogramma's "toevallig" heel indoctrinerend kunnen zijn: het ging onder andere over de verkiezingen in Nederland) en dat Eva af en toe meekeek maar vooral rondliep, rollebolde, haar broer en zus soms het zicht op het scherm ontnam en geregeld op mijn schoot kroop.
Rond 19:30 uur was het tijd voor een summier avondtoilet waarna de groten naar hun kamer trokken en in bed kropen nadat ik had verteld over Alice in wonderland.
Eva kreeg nog een zuigfles die ze weigerde, zat nog even in te dommelen op mijn schoot totdat haar papa haar ook naar bed bracht.

Ik maakte de tafel verder leeg (niet alles was in de al halfvolle vaatwasser geraakt),veegde de keuken en rond 21:30 uur meldden de mannen me dat ze klaar waren met de "verhuizing".
Na nog een babbeltje vertrokken Roger en ik naar huis... waar het veel te laat was om nog te werken aan "ons" boek.
Morgen dan maar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten