vrijdag 17 maart 2017

Stukje nagelezen, eindelijk!

Met maxima van 11 à 12°C, een vrij felle wind en grijze luchten leken we vandaag weer in de winter te zijn beland na die korte lenteachtige periode.

De dag was niet bijster interessant: nog een paar uur schoongemaakt, bier gaan kopen en van uitbaatster Lieve (zus van Maj) niet zo aangenaam nieuws vernomen.

Ook even rondgelopen in Sint-Truiden, in de kringwinkel weer enkele boeken gekocht (we kunnen er blijkbaar niet aan weerstaan) en bij Colruyt wijn, kaas, fruit en een visbereiding geproefd (ondanks al die proeverijen zal ik maar denken dat Roger daardoor voldoende bewoog: het voelde buiten zo koud aan vandaag... en mijn voet deed weer eens pijn!)

Voor ik aan het avondeten zou beginnen, een telefoontje met Hendrik. Eerst waren we van plan elkaar morgen in Antwerpen te ontmoeten - en we zouden dan een verrassingsbezoekje aan Nany hebben gebracht - maar dat gaat niet door.
Ik zei tegen Hendrik: 'Dat is niet erg, zo kunnen Roger en ik morgen eindelijk die tekst nalezen voor het boek van de werkgroep WOI'.

Na ons avondeten wilde ik uiteraard een uurtje gewoon lezen.

Maar daarna heb ik toch maar die tekst aandachtig nagelezen en daarna geredigeerd. Waarna Roger zich bereid toonde hem op zijn beurt "onder handen" te nemen. Op zijn manier: zeer kritisch en met de nodige opzoekingen. Daarna las ik weer zijn versie na... en vond nog enkele onvolmaaktheden (in feite staan we dus voor op ons programma vermits ik dat eerst morgen wilde doen).

En ineens werd ik me er weer van bewust dat ikzelf vaak (zoals nu) een te corrigeren tekst tot vijf* keer nalees terwijl de auteur ervan die duidelijk niet één keer heeft nagelezen. Aan deze korte tekst van drie bladzijden hebben Roger en ik samen enkele uren besteed en ik weet dat weinige mensen zich daarvan bewust zijn: ondankbaarheid lijkt wel ons loon!😉

* Nee, de publicaties van de KVLS lees ik geen vijf keer na: er zijn daar andere correctors voor en ik vertrouw(de) erop dat ook zij hun werk met hart en ziel doen!

P.S. Ondertussen is het hier ook nog eens pijpenstelen aan het regenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten