donderdag 9 maart 2017

Langer dan drie uur vergaderd vandaag!

Eindelijk brak de zon door vandaag. We reden naar Sint-Truiden, liepen van de rand van de stad naar het centrum en kochten in een Indische winkel kurkuma en gember. Een wandeling van iets meer dan een uur (en vol hindernissen: bijna overal in Sint-Truiden zijn er straatwerken aan de gang). Maar Roger heeft zijn dagelijkse beweging gekregen.

En dan was er nog de vergadering van de werkgroep WOI. We vernamen onder andere van een gemeenteambtenaar dat we voor het zetwerk tekst en afbeeldingen apart moeten leveren. Er werd daarna (iets te lang naar mijn zin) gepalaverd over hoe we dat zouden doen zonder het risico te lopen dat de verkeerde foto op de verkeerde bladzijde terechtkomt. Nu bestaat ons werk nog uit verschillende bestanden: ik vermoed dat we ofwel er eerst één groot bestand moeten van maken en de foto's, die we eruit halen, moeten nummeren; ofwel de bestanden zelf een volgnummer geven en telkens met bijbehorende bestand met foto's in een gezamenlijke map steken? De tekstzetter zelf kon ons niet te woord staan, dus stelde ik een paar keer (tevergeefs) voor om te wachten tot hij ons daarover richtlijnen gaf.
We stelden ook vast dat Roger, als eindredacteur, ook de door Mieke afgewerkte bestanden zal moeten nakijken zodat elk soldatenverhaal volledig volgens hetzelfde stramien wordt opgesteld: nog veel meer werk voor de boeg dan we dachten. Er werd onlangs ook nog één tekst aangeboden maar die hebben alleen Roger en ik al (diagonaal) gelezen. Er komen meestal gegevens in voor die al in andere stukjes aan bod komen maar de tekst bevat ook enkele nieuwe details. Dat betekent dus weer redigeren en nagaan bij welk hoofdstuk we de delen, die we ervan behouden, invoegen.

Tussendoor nog even de wasmachine laten draaien en gezorgd voor het avondeten. Omdat ik niet veel tijd had, heb ik weer iets in elkaar geflanst dat heel lekker bleek; na onze groentesoep had ik in de oven geschoven: een schotel met in veel olijfolie gemengde groenten en 2 aardappeltjes, met daarboven zalm en rozemarijn plus geraspte kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten