zondag 1 juli 2018

Over bakmargarine en foto's

Ons ziek familielid had in het ziekenhuis, bij wijze van bezigheidstherapie, met andere patiënten tomatensaus moeten klaarmaken, vertelde ze ons. Ze moesten eerst gesnipperde uien laten glazig worden in Solo! Ongelooflijk dat men in een ziekenhuis nog bakmargarine gebruikt, vol met transvetten en verkeerde olies! Waarom niet gewoon goede (bijvoorbeeld olijf) olie?

Deze avond laat vond ik op Facebook foto's van Roger. Niet door hem gepost en zonder vermelding van zijn naam. Ik weet dat Roger de gewoonte heeft foto's, die hij bij een feest of andere gelegenheid maakte, op te sturen naar de organisator maar volgens mij mag die persoon die foto's niet zo maar publiceren zonder te vermelden wie ze heeft gemaakt!  En... de persoon die deze foto's postte heeft dat al enkele keren wel gedaan.

Eigenaardig is dat: als dichter vindt zo iemand het niet normaal dat een van zijn gedichten zo maar wordt overgenomen zonder dat zijn naam vermeld wordt, maar zelf publiceert hij zonder schroom foto's van iemand anders onder zijn eigen naam!

Jan Gerits mailde me vandaag dat hij in een artikel voor "Heemkunde Limburg" foto's van Roger had gebruikt... maar zijn naam erbij had vermeld. Zo hoort het inderdaad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten