woensdag 25 juli 2018

Tevergeefs wachten op regen

Praktisch de hele dag rond de 32-33°C. Ik begin de hitte gewoon te worden en krijg reminiscenties aan Matadi waar we ongeveer dezelfde temperatuur hadden in het regenseizoen (maar wel bijna elke avond verfrissende regen).

De gordijnen gaan dicht en open naargelang de stand van de zon en we zijn lui. Heel lui. En zo val je op heel interessante sites. Kijk hier eens bijvootbeeld. Zoiets maken zou zinvol werk zijn geweest voor de vroegere werkgroep dialecten van heemkunde.

Deze avond horen we een plop op de gsm, zien we dat er wind opkomt en de lucht bewolkt wordt. De droge was halen we dus snel binnen (jawel, ik had een paar keer de wasmachine aan het werk gezet).

Eigen foto
Buienalarm kondigt regen en onweer aan voor binnen het uur. Iets later horen we verre donderslagen en vallen er hier enkele druppels.
En dan is het over.
Geen regen en geen onweer. En de verfrissende wind is ook al gaan liggen!

O ja, vandaag wel even naar Nany gebeld. Met haar was alles oké: deze middag had ze een afspraak met vriendinnen en deze avond zou ze uit gaan eten met mijn broertje en schoonzusje.

1 opmerking:

  1. wij wachten ook nog steeds op regen, 10 druppels hebben we gezien donderdag avond,Schoten, Hoevenen, Stabroek , Deurne, Merksem, Kapellen enz hebben helemaal niets gezien.

    BeantwoordenVerwijderen