maandag 23 juli 2018

Heet!

Het is heet en het is nog maar het begin van de officiële hittegolf!
Vandaag weer uitgebreide boodschappen... en het viel ons op dat er in elke winkel ontzettend veel volk was. Mensen die de koelte opzoeken?

Daarna een telefoontje met mijn moeder Nany die pufte in haar appartement. Ze zei me dat het bij haar (buiten) 34°C was, maar ik vermoed dat haar buitenthermometer enigszins in de zon staat. Volgens de app op mijn gsm was het in haar gemeente precies 30°C, net zoals hier trouwens!
Maar ja, de temperatuur flirt al zolang met de 30°C dat we de warmte beu beginnen te worden!

Ik ging daarnet een biertje halen in het poortgebouw en bedacht dat het op dit uur (23:15 uur) verstandiger zou zijn buiten te gaan zitten: lekker (relatief toch) fris! Ja maar, we doen het niet: zijn allebei bezig op onze pc en, ook als ikzelf me buiten zou installeren, met kampeertafel en stoel, gsm, toetsenbord, muis enzovoort, Roger zie ik die moeite niet doen!

Vandaag een mailtje van "mijn zieke" dat me veel plezier deed. En een telefoontje van Hendrik. Ik weet nu wanneer hij afkomt (wel nog niet precies voor hoelang). Debby komt niet mee, die heeft ondertussen een afspraak met haar moeder (dat weet ik van Wiemla, haar moeder dus).

O ja, wat ons avondeten betreft: we waren de gazpacho en de rauwkost beu en ik wilde nog eens een gewone Vlaamse maaltijd bereiden. Van de sla, die ik eerst had voorzien, maakte ik soep (met lavas, ui en een bouillonblokje), daarna aten we zalm met wortels en erwtjes. Heel lekker... maar ik droop van het zweet na dat koken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten