woensdag 11 juli 2018

Over onder andere de auto, buren en foto's

Deze ochtend heel vroeg bracht Roger de auto naar de garage voor een onderhoudsbeurt.
Er moest iets vervangen worden dat ons honderden euro's minder kostte dan wanneer onze vroegere garagist datzelfde verving in onze vorige auto.

Ik stel me al heel lang vragen bij onze vroegere garagist (eigenlijk sinds onze panne in de Auvergne vorig jaar). Misschien moeten we aan onze nieuwe garagist eens vragen wat hij vindt van de facturen van de vroegere!

Na het middagmaal (eigenlijk mag ik het zo niet noemen: Roger eet niets 's middags en ik at een blikje makreel in tomatensaus met een snee spelt-rogge brood) en weer een dik uur schoonmaken (ik ben de spullen, die uit de keuken zijn verdwenen, niet tegengekomen, maar de kamer in kwestie was die van onze dochter, waar onze bezoekers zullen slapen, en daar had ik die spullen niet echt verwacht😊) kregen we bezoek van T. en V. uit onze straat.

Weer een paar uurtjes gezellig zitten praten bij een kopje koffie of thee: over politiek, familie en ziektes (die mensen hebben ook al wat meegemaakt!) en haar schilderijen. Haar winterlandschap is nog niet klaar: volgende week probeer ik tijd te vinden om naar de vorderingen te gaan kijken.

Deze avond aten we wel een echte maaltijd: linzensoep (heel lekker: uien, look, een paar aardappelen, tomaten en linzen, chorizo, olijfolie en bouillon) en daarna laadde Roger eindelijk nog eens zijn foto's op!

Ik had al van in het begin van de reis geen toegang meer tot die foto's! Nu wel dus en ik heb er enkele aan ons reisverslag toegevoegd.

Tussendoor een mail van "mijn" zieke gekregen. Morgen hervatten ze de chemo en daar is hij blij om! We leven met hem mee!

Deze avond kwamen Hendrik en Debby thuis van een reisje. Ik kreeg vandaag een bericht (Messenger) van Wiemla (moeder van Debby). Ze was benieuwd en dat ben ik ook. Ik heb Hendrik een welkom-mail gestuurd maar nog geen antwoord gekregen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten