zondag 29 juli 2018

Snelle kroniek van een druk weekend

Donderdag voormiddag kregen we een telefoontje: we mochten Subaru 3 gaan afhalen. Daarmee werd een groot deel van de dag gevuld (twee uur rijden over en weer - maar in het terugkomen hadden we airco 👍- en nog een babbeltje met de verkoper enzovoort).

Nadat ik mijn alu gobi zo goed als klaargemaakt had, haalden we Hendrik af aan het station van Sint-Truiden. De trein had uiteraard weer vertraging... En dan was onze verstrooide professor nog zo aandachtig aan het lezen dat hij vergat af te stappen. Gelukkig heeft tegenwoordig praktisch iedereen zijn telefoon bij zich. We werden dus gewaarschuwd dat Hendrik in Alken zou afstappen.
Pas na 21 uur waren we thuis waar we de wasmachine enkele keren lieten draaien terwijl het eten verder gaarde en wij daarna buiten aten.

Eigen foto
We bleven de hele avond buiten zitten, vlak voor het poortgebouw en naast de was die te drogen hing, te filosoferen en te luisteren naar de uil in onze wei. Pas nadat we de eerste haan hoorden kraaien, gingen we slapen op de nog steeds veel te warme bovenverdieping.

Vrijdag klom de temperatuur in de schaduw op tot 37°C. En in de keuken tot 31°C. Niet te doen! We probeerden wat verkoeling te vinden in de salon maar ook daar was het veel te warm. 's Avonds had ik helemaal geen zin om te koken (we  hadden overdag wel boodschappen gedaan) en hoewel dat niet Hendrik zijn favoriete gerecht is, aten we rauwkost. Alleen... Roger wilde voor zichzelf absoluut mosselen klaarmaken en dat plus het koken van enkele eieren maakte dat het in de keuken niet meer te houden was.
Weer aten we buiten, bleven we daar tot heel laat filosoferen maar deze keer kregen we een stortbui nadat we het in de verte hadden horen donderen. We schoven onze tafel en stoelen naar het poorthuis toe en genoten van de regen en van de temperatuur die geleidelijk aan verminderde.

Zaterdag (gisteren dus) was het draaglijk. We maakten een wandeling in Kerniel en dronken daarna een biertje (wijn voor mij) in De Vallei van Colen.
Eigen foto
's Avonds maakte ik goulash klaar. Deze keer brachten we de avond door in de salon: buiten was het nog maar 17°C.

Na onze brunch brachten we vandaag Hendrik terug naar het station. Roger en ik gingen daarna nog even iets drinken in "ons" klein cafeetje in Sint-Truiden.

En daarna, net voor we aan tafel zouden gaan, kregen we het onverwachte bezoek van onze ex-schoonbroer. Een briesje maakte de 30°C in de schaduw, die de thermometer opnieuw aangaf, heel draaglijk en we zaten een uurtje bij te praten op het binnenplein.

2 opmerkingen:

  1. dan hebben jullie toch meer regen gehad als wij, zaterdag morgen waren de stenen een beetje vochtig, temp was zaterdag draaglijk door de felle wind. buiten was het nog warm en binnen heel warm. Vandaag buiten 27 graden weeral, gelukkig niet te veel zon maar wel een drukkende warmte.

    BeantwoordenVerwijderen