maandag 30 april 2012

Schulensbroek

Roger had in in de “Landschapskrant” iets gelezen over het Schulensbroek (aan de rand van Haspengouw) en wilde daar naartoe. Hij dacht naar Halen te rijden (want meer uitleg stond er niet in die papieren krant), maar op google maps vonden we dat het natuurgebied zich uitstrekt tussen Schulen (vandaar de naam waarschijnlijk) en Linkhout.

Na een goed half uurtje in de auto kwamen we aan bij de kerk van Linkhout.

Linkhout: de kerk gezien van op de dijk tussen Demer en Schulens meer Foto Roger

Maar daar vonden we geen enkele aanwijzing naar het Schulensbroek. Dan maar mijn smartphone aangesproken en gezien op google maps dat we vlakbij het natuurgebied waren. Wat een nuttig geschenk was die GSM, “kindjes”!

Het gebied blijkt vrij bekend te zijn: er stonden heel veel auto’s geparkeerd aan de oever van de Demer en aan een cafetaria bij het Schulensmeer. Ik vreesde even dat we tussen een menigte zouden terechtkomen. Maar nee hoor! Het Schulensbroek is zo immens groot dat we maar enkele (meestal – maar niet altijd – vriendelijk groetende) mensen hebben ontmoet.

Het werd een mooie en rustgevende wandeling.  Voor de eerste keer dit jaar hebben we ook een koekoek gehoord. En boven het meer zagen we geregeld watervogels vliegen (ik zou toch eens hun namen moeten leren! Glimlach)

Roger maakte enkele foto’s:

 

Linkhout - Schulen: Schulens meer

Linkhout: Schulens broek

Linkhout - Schulen: Schulens meer

Linkhout: De Demer Foto’s Roger

Maar deze keer heb ik ook mijn fototoestel van mijn schouder gehaald:

Linkhout - Schulen: Schulens meer

Linkhout - Schulen: Schulens meer

Linkhout - Schulen: Schulens meer Eigen foto’s

Na een wandeling van bijna een uur wilden we iets gaan drinken (ik had dorst: het was dan ook vrij lente-warm vandaag) in die cafetaria, maar weer bleek er geen plaats meer te zijn op het terras.

Dus reden we terug naar huis. Ik vind deze wandeling wel voor herhaling vatbaar. En waarom ze niet paren aan een picknick? Ik heb immers opgemerkt dat er voldoende plekken zijn waar je je rustig en discreet kunt installeren tussen het groen. Een idee voor een familie-uitstap, “kindjes”?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten