donderdag 15 augustus 2013

Bilzen

Na ons werk (terwijl Roger voortwerkte aan de bibliotheek, geraakte ik eindelijk klaar met de schoonmaak, al is deze keer ons bureau eraan ontsnapt en zijn de ramen weer niet gelapt! Nononc, je zult toch eens moeten langskomen met spons en zeem!Glimlach) reden we naar Bilzen. Daar wilde Roger een foto maken van het oorlogsmonument dat zich eigenlijk in deelgemeente Martenslinde bleek te bevinden.

P8155131 Foto Roger

We wandelden er een beetje rond, maar vonden er (behalve een paar gebouwen) geen van beide veel aan (Roger weet me te zeggen, dankzij zijn foto’s, dat we daar al waren in 2008: dat herinner ik me helemaal niet).

Martenslinde, Martenslindestraat: Sint-Martinuskerk

P8155133 Foto’s Roger

En… er was zelfs geen café, beseften we toen ik ineens dringend naar toilet moest! Glimlach Dus reden we maar naar Bilzen zelf, waar we eerst een biertje dronken op een druk bezocht terras.

P8155135 Foto Roger

Vermits we nu in Bilzen waren, zochten we daarna naar de Bilzermolen. Waar hij zou staan volgens onze gegevens zagen we alleen een gesloten hek met daarachter een oprijlaan. We wandelden verder, in de hoop dat we eromheen zouden kunnen stappen en minstens het rad zouden zien, maar daalden een heel mooi bosje in dat uitkwam op een soort park.

P8155140

P8155139 Foto’s Roger

Jammer genoeg was het toen echt tijd om terug naar de auto te lopen (ik moest immers nog koken), maar we besloten dat we binnenkort wat langer op die plek zouden gaan wandelen.

Terwijl ik ons avondeten bereidde, zocht Roger op Google Maps of en hoe we misschien toch aan die molen konden geraken en hij heeft het gevonden! Op het programma van ons volgend bezoek aan Bilzen staan dus een wandeling in de zijpaadjes van dat bosje, dat park, en de molen!

2 opmerkingen: