vrijdag 30 augustus 2013

Borgloon

20 A4 bladzijden te vertalen kwamen er deze ochtend binnen, en uiteraard ben ik daar nog niet mee klaar! Het werd dus een bezige dag (ik zou moeten schoonmaken, maar vind er de tijd niet voor – en misschien is dat wel beter voor mijn rug die nog steeds de gevolgen voelt van de belastende voorbije weken).

Voor onze dagelijkse wandeling maakte ik wel een uurtje vrij.

Uiteraard zochten we het niet te ver: we wandelden in de velden en weiden rondom Borgloon. Weer eens niemand ontmoet maar wel beetgenomen: ik dacht eerst dat we een grote roofvogel zagen rondcirkelen boven een plantage, maar het was een vlieger in de vorm van een vogel, die dienst deed als vogelverschrikker. Glimlach

Borgloon: een vlieger als vogelschrik in een perenplantage Foto Roger

Onderweg snoepten we van aan kerselaars overgebleven kersen en snoven we fruitgeuren op (onder andere rijpende peren) die al aan de herfst doen denken. Ik werd er echt rustig van. En zeker toen we op een hoogte een mooi uitzicht kregen op het  stadje:

Borgloon: tussen de twee fabrieksschouwen ziet men het kasteeltje 'De Klee'

Borgloon: op de achtergrond in het midden ziet men het kasteeltje van de Hulsberg

Borgloon: zicht op het stadje vanop de hoogte tussen Kerniel en Borgloon Foto’s Roger

Daarna moest ik voortwerken, tot nu (met weliswaar een onderbreking om te koken en om te eten). O ja, Ik heb ook nog even getelefoneerd met Nany die zich niet heel goed voelt. Ik vrees dat ze een maagzweer heeft, al heeft haar arts daarover geen uitsluitsel kunnen geven.

Is het verwonderlijk dat ik me doodmoe voel hoewel ik bijna geen huishoudelijk werk heb verricht (behalve -  ook dat nog -  een wasmachine in gang zetten en die was daarna te drogen hangen)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten