maandag 19 augustus 2013

We hebben de Bilzermolen gevonden

Tussen al ons werk door reden we vandaag nog eens naar Bilzen. We hadden onszelf immers beloofd foto’s te maken van de Bilzermolen die we vorige donderdag niet hadden gevonden.

Roger parkeerde de auto in het centrum en voerde me zonder aarzelen naar het park. Wat een richtinggevoel heeft hij toch: dat deed hij nadat hij donderdag avond gewoon even op Google Maps naar die molen had gezocht.

Dat (heel grote) park bleek hetzelfde te zijn als waar we donderdag uitkwamen na onze wandeling in dat bosje. We liepen een poosje langs de Demer, zagen vijvers, veel brugjes,  een mooi huis aan de rand van het park en zoveel paadjes dat ikzelf niet meer wist welk daarvan ik nu moest volgen.

P8195174 Foto’s Roger

Maar geen nood: ik wist dat Roger zou vinden wat we zochten. Feilloos voerde hij mij naar de molen:

Bilzen: watermolen in het park: de Bilzermolen


Bilzen: watermolen in het park: de Bilzermolen

 

Bilzen: watermolen in het park: de Bilzermolen

 

Bilzen: watermolen in het park: de Bilzermolen Foto’s Roger

We wandelden verder en kwamen aan het begin van het bosje van waaruit we vorige donderdag het park inwandelden. Onderweg merkten we, aan weer een brugje, dit plaatje op:

Bilzen: deel van de Camino de Santiago Foto Roger

Blijkbaar loopt de Camino dus langs dat mooie park!

We liepen niet het bosje in, maar keerden op onze stappen terug tot aan de molen.

Bilzen: watermolen in het park: de Bilzermolen Foto Roger

En daar liepen we over een mooi bruggetje dat ons voerde naar een steegje dat ons weer naar het centrum van de gemeente bracht… En vlak bij onze auto!  Wat betekent dat we dichter bij de molen geparkeerd stonden dan we dachten! Glimlach

We wandelden nog wat rond in de gemeente, onder andere langs de Demer (met weer een mooi parkachtig gedeelte).

P8195187 

Bilzen: monument voor Kamiel Huysmans Foto’s Roger

Daarna stelde Roger voor iets te drinken op een terras. Ik nam een bier dat ik  niet kende en dat enorm meeviel (Roger had Tongerlo blond besteld, maar dat was veel minder lekker):

P8195189 Foto Roger

We zaten daar een uurtje te genieten, mensen te observeren (er was onder andere een ouder koppel met, veronderstel ik, hun kleinkind: schattig!) en te praten. Roger en ik gingen akkoord: we vinden Bilzen  een heel aangename gemeente. Mooi, veel groen, heel levendig, maar niet te druk.

2 opmerkingen:

  1. in Opitter en Bocholt (Reppel) heb je ook nog een watermolen, een van de twee is nog actief

    BeantwoordenVerwijderen