donderdag 1 augustus 2013

Huishouden, vertaling en wandeling

Vandaag heb ik de keuken verder schoongemaakt (plus gestreken en gekookt). Eigenlijk zou ik morgen al mogen herbeginnen met die huishoudelijke taken:  terras en  poorthuis hebben afgezien van de recente onweders. En dan heb ik deze keer geen minuut besteed aan de bibliotheek noch aan Hendrik zijn kamer, en de ramen niet gelapt!

Ik blijk dus minstens twee weken nodig te hebben om ons huis “een beetje” schoon te krijgen. Dat komt natuurlijk doordat het vrij groot is, en mijn rug maar één kamer – of soms (hoogstens) twee à drie – per dag aankan, maar ook omdat ik niet enkel huisvrouw ben.

Ik heb vandaag immers ook nog vrij lang zitten vertalen. Ik vind het echt jammer dat ik niets mag vertellen daarover, want het is meestal ontzettend boeiend werk. Alleen was het vandaag weer te warm achter (of is het “voor”?) de PC.

Buiten werd het vandaag inderdaad 31°C in de schaduw. Binnenshuis hadden we, op z’n Spaans, alle ramen en deuren dichtgehouden, de gordijnen dichtgetrokken, en dat hielp: de binnentemperatuur steeg niet boven de 27°C.

Tussen al dat werk door telefoneerde ik ook even met onze dochter (die het ook druk had: haar werkvrouw is met vakantie en ze moest dus zelf schoonmaken tegen het feest voor de 40 jaar van haar echtgenoot - en, klaagde ze, en dat kan ik beamen, zulke werkjes zijn niet gemakkelijk uit te voeren met kleine kinderen in de buurt) en met Hendrik.  Hij en Anneke zullen niet aanwezig zijn op dat feest. Ze hadden al een andere afspraak, en hebben die niet kunnen verzetten.

Geen wandeling overdag dus. Maar deze avond, rond 21 uur, stelde Roger voor even te gaan stappen. Natuurlijk was dat oké voor mij. We reden naar Klein-Gelmen, en wandelden daar door een bosje naar Mettekoven en terug. Behalve het feit dat ik weer werd gebeten door veel insecten vond ik het zalig in die schemering! We ontmoetten deze keer enkele andere wandelaars die blijkbaar ook de schaduw opzochten na een te warme dag.

Jammer genoeg had Roger zijn fototoestel niet bij, want… het is jaren geleden dat we dat pad nog gevolgd hebben, en er bleek heel veel veranderd te zijn onderweg (onder andere heel veel bomen gerooid). Maar… Ondanks dat was het een heel mooie wandeling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten