donderdag 10 oktober 2013

Boeken!

Vandaag heeft Roger de laatste boekenkast in de “bibliotheek/eetkamer” op zijn plaats geschoven en ben ik eindelijk,  nadat ik de wasmachine nog eens had laten draaien en de was daarna had te drongen gehangen,  begonnen met de sortering van onze duizenden boeken. Na een hele poos kreeg ik er mijn typische rugpijn van en ik besloot even op te houden (maar het werk schiet goed op). Ik wilde stappen (dat doet mijn rug altijd deugd). Roger vond dat we een tafel op wieltjes moesten kopen voor ons televisietoestel. Dat staat immers in de weg in onze bibliotheek/eetkamer en we kijken eigenlijk nooit tv. Toch gaan we dat toestel niet wegdoen: zodra die kamer weer in orde is, heb ik veel zin om geregeld naar een Spaanse zender te kijken (als dat nog mogelijk is). Met een tv-meubel op wieltjes zorgen we ervoor dat we zo weinig mogelijk plaats verliezen voor onze boeken en dat we de televisie toch binnen oogbereik hebben.

We besloten dus naar Ikea te rijden. En daar kregen we voldoende beweging dankzij hun politiek van “je moet de hele winkel doorlopen”. We vonden een tv-meubel op maat maar zonder wieltjes: die zal Roger er wel onder zetten.

Maar daarvoor gingen we eerst bier kopen (ik heb deze avond voor het eerst sinds onze reis weer Westmalle gedronken en of dat smaakte!). De uitbaatster vroeg me of ik volgende maandag naar de bibliotheek van Heers ging. Er is daar een avond “over eigen lectuur” gepland. ‘Ga jij niet praten over jouw boeken?’, vroeg de uitbaatster. En ik: ‘Ik kan toch niet vertellen dat ik mijn eigen boeken graag lees?’Glimlach

Ze vertelde me dat ze graag zou weten hoe ik het doe om bijvoorbeeld een boek als “Marraine” te schrijven. En beloofde me, hoewel ze even weinig graag praat als ik, bij een volgende gelegenheid dat boek op te hemelen, zo graag had ze het gelezen. Dat te horen deed me wel deugd!

Deze avond, nadat we gegeten hadden, heb ik de jongste Limburgse monografie nagelezen. Heel interessant, maar ik heb er wel twee uur aan besteed! Daarna nog even boeken opgeborgen (nu staat ons salon vol met dozen waarin boeken, alfabetisch gerangschikt, wachten tot ik ze op de nieuwe boekenrekken plaats).

En… ik ben weer moe na daarna nog een spannende aflevering van Star Trek te hebben bekeken! Ik denk dat ik echt oud word! Bedroefde emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten