zondag 13 oktober 2013

Rijk weekend

Gisteren avond organiseerde Heemkunde Groot Heers in samenwerking met de milieudienst van de gemeente een avondwandeling van Heks naar Vechmaal en terug. Onze (uitstekende, want heel erudiete) gids was Jos Vandebrouck. Meer dan twee uur hebben we gestapt, eerst in de schemering, daarna in een volledige duisternis, door veldwegen (die wij al kenden), langs begraafplaatsen, kerken en kapellen (de mooie kapel van Vechmaal was speciaal voor onze groep opengemaakt. Roger en ik waren er nog maar een keer binnen geweest, met Paul Boes, maar die wist ons toen niet te vertellen dat het beeld van de heilige Leonardus dat je er vindt, van geperst karton is). De wandeling eindigde in Heks, waar we toestemming hadden gekregen om door het kasteelpark te lopen. Jos had ons gemaand goed te luisteren, omdat daar heel veel geluiden waar te nemen zijn. Helaas was de groep te groot (rond de 57 mensen) zodat het gekakel van al die mensen de vogel- en andere geluiden overstemde… Dat vond ik wel jammer. We eindigden in het buurthuis van Heks, waar wie wilde jenever of chocomelk kon krijgen. Ik lust geen van de twee: had eerder zin in een sigaret die ik dan ook buiten bleef roken! Glimlach

Het was gisteren koud, maar droog en windstil. Vandaag was dat  anders: praktisch de hele dag regen en veel wind! Deze avond, na nog een dag boeken schikken en een paar telefoontjes, onder andere met Nany, gingen we naar het mosselfestijn in Bommershoven. We ontmoetten er twee zussen van Roger en zijn Spaanse schoonbroer. En twee van zijn nichten, waaronder de weduwe van Camille die in september is overleden. Tranen, nostalgische gevoelens, blije herinneringen, lekker eten en drinken, een sigaret buiten met schoonbroer Lorenzo die de uitvaart van Camille heeft meegemaakt en die heel emotioneel en mooi vond, kortom, het werd een heel rijke avond!

En daarna heb ik nog een poosje gewerkt aan de vertaling die ik beloofd heb aan een vriendin nog voor we op reis vertrokken. In principe verricht ik op zondag geen “slavenwerk”, maar die vertaling voel ik niet zo aan, integendeel, zo interessant is de tekst!

Daarom had ik daarnet geen tijd om meer te schrijven dan dat Hendrik 36 jaar is geworden! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten