vrijdag 4 oktober 2013

Zondvloed in Aubigny sur Nère

Nadat ik gisteren avond vorige post schreef, begon het heel fel te waaien, hoorden we constant eikels en kastanjes vallen op de daken van de op deze Flower-camping “Les Etangs” beschikbare chalets, in de verte eenden kwaken op de vijvers en af en toe een uil. Oergezellig was dat. Maar… Kort voor we gingen slapen, begon het heel fel te regenen. Gelukkig maar een klein uur.

Bij het opstaan bleek vandaag de lucht helemaal betrokken en was het fris. Ik heb ergens gezien dat het 22°C zou zijn geweest, maar het voelde koeler aan. Maar kom, het regende niet meer. Na ons ontbijt reden we langs weer zo’n kaarsrechte weg naar enkele dorpjes in de buurt: Brinon sur Sauldre, Clémont en daarna Sainte-Montaine (waar we meteen merkten dat we er al waren geweest). Al die dorpjes vertonen dezelfde bouwstijl (veel vakwerk), dezelfde soort werkmanshuisjes naast veel grotere woningen en dezelfde soort kerken. Roger heeft zijn foto’s nog niet opgeladen, die publiceer ik later wel.

Na onze picknick bij de tent onder een opgeklaarde lucht (en die 22°C voelden ineens heel aangenaam aan) wandelden we nog wat rond in Aubigny zelf. We gingen er niets bezoeken, al is er veel te zien (zie daarvoor mijn relaas van vorige jaren), maar belandden, terwijl de lucht weer helemaal betrok en het kort daarop begon te regenen, op een overdekt terras voor een biertje. Het was toen 17:30 uur en behalve een onderbreking van een kwartiertje (van 21:30 tot 21:45) bleef de regen met bakken uit de lucht vallen.  Op dit moment, het is 22:30 uur, stortregent het nog steeds. De paden op de camping zijn veranderd in beekjes, maar gelukkig blijft het droog onder onze leeftent (en hopelijk in de slaaptent). Rond 20 uur zijn we gaan eten bij de Chinees (uiteindelijk leek ons dat het meest interessante en het was inderdaad lekker in dat goed volle restaurant) en het viel ons op dat in het stadje de straten helemaal verlaten waren terwijl ze deze middag nog heel levendig waren.

De regen blijft tokkelen op het zeil boven ons: ik vrees dat het voor heel de nacht is! Dat betekent morgen natte tenten opplooien, hopelijk niet in de regen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten