vrijdag 25 oktober 2013

Ergernis en zo…

Ik erger me al een poosje mateloos aan de hetze rond het Sinterklaasfeest in Nederland. Wat een belachelijk gedoe! Heeft de VN niets belangrijkers te doen? Eerst wilde ik er niets over zeggen: het is niet gezond je constant over alles op te winden, maar vandaag viel ik op een tekst die ongeveer zegt wat ik er zelf over denk: lees hier.

Vermits ik het toch heb over ergernis, nog even dit. We gingen vandaag even buurten bij Marie-Claire. We hadden het over ziektes en medicijnen (ook in haar familie zijn er serieuze ziektegevallen). Marie-Claire bracht me het geneesmiddel Seroquel onder de aandacht en raadde me aan iets daarover op te zoeken op het Internet. Ik heb gevonden wat ze bedoelde, en weer begon ik me vreselijk te ergeren. Weten geneesheren en psychiaters wel wat ze toedienen? Ik moest terugdenken aan de waarschuwingen voor Rilatine van apotheker Haesbrouck .

Ik heb me echter niet alleen geërgerd vandaag! Ik kreeg een mailtje van Matadivriend Lieven, die binnenkort samen met zijn echtgenote een bezoekje brengt aan zuster Godwine en ik heb onszelf die dag ook maar bij haar uitgenodigd! Glimlach Dat wordt weer een gezellig weerzien!

En… Roger heeft alle fictieboeken eindelijk op de planken gerangschikt. Als ik de rommel, die er nog ligt, wegdenk, ziet het er ongeveer uit zoals in mijn dromen. We hebben, schat ik, een dik honderdtal boeken klaarliggen om weg te geven of naar de kringwinkel te brengen: werken die we dubbel of zelfs driedubbel hadden. En een vijftigtal boeken, die volgens ons de noemer “prullaria” verdienen,  liggen klaar om gewoon weg te doen (naar de kringwinkel: het is niet omdat ze ons niet interesseren dat er misschien niet iemand anders mee gediend is). In onze “bibliotheek” blijkt er nog plaats te zijn voor sciencefiction. Die boeken begin ik morgen te rangschikken volgens auteur. Voor “non fictie” zullen we het moeten doen met onze werkkamer, de planken langs de trap, in de gang op de verdieping en in het boekbindatelier van Roger. Nog heel veel werk dus, maar het gaat vooruit!

Voor het opruimen van de takken in de tuin hebben we wel nog geen tijd gevonden.

2 opmerkingen:

  1. De opmerkingen van het Politiek Net zijn niet helemaal juist.
    Sinterklaas is wel afkomstig van Mira in Turkije, maar ligt begraven in de St. Nikolaaskerk in Bari. Is nog steeds niet naar Turkije overgebracht, alleen een klein deel, een relikwie . Er zijn wel onderhandelingen bezig om hem volledig terug naar Mira te krijgen. Maar hij is wel gekend als een goed Heilig man.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het artikel ging over Zwartepiet, en eigenlijk niet over Sinterklaas zelf!

      Verwijderen