maandag 7 oktober 2013

Doodgewone maar goedgevulde dag

Voor we onze wekelijkse boodschappen deden, gingen we even langs bij overbuurvrouw Marie-Claire, waar we vrij lang bleven hangen: we hadden elkaar heel veel te vertellen!

Daarvoor hadden we al een boodschappenlijst opgemaakt en het viel me op dat Roger, buiten een wokgerecht met vis, vooral oervlaamse kost “bestelde”. Nu, ik beweer zelf ook altijd dat onze volkskeuken beter is dan de Franse. Onder andere omdat wij, in tegenstelling tot zij, groenten en vlees op elkaar afstemmen en niet als aparte schotels beschouwen. De rode kool met worst die Roger graag een van deze dagen krijgt opgediend beschouw ik dan maar als zijn wekelijkse toegestane zonde (zonde uiteraard omwille van de worst, niet van de rode kool).

Ik had ook al de boekhouding van de KVLS bijgewerkt, en al onze eigen facturen betaald. En Roger had een briefje geschreven naar zijn nicht die onlangs, tijdens onze reis, haar man verloren heeft.

We reden dus naar Sint-Truiden waar we eerst die brief postten, daarna tabak gingen kopen voor mij, en tenslotte de Lidl, Aldi en Colruyt aandeden. Tijdens die boodschappen kreeg ik een telefoontje van een van onze “kindjes” en eerlijk, ik had toen even spijt dat we nu zo ver van hen vandaan wonen! Het Antwerpse en het Leuvense zijn immers veel te ver van hier om te kunnen voorstellen: ‘Kom je even naar café x of y? ’

Toen we terug thuis waren, hebben we de tenten weer opgeplooid nadat we onze boodschappen hadden opgeborgen en na het avondeten (groentesoep, varkenshaasje en rauwe witloof) ben ik begonnen aan de Limburgse monografie. Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan, maar een deel van de tekst die ik wilde klaarmaken voor de drukker stond daarna in “ligtoestand”.

Waarom hou ik me eigenlijk bezig met dingen waar ik niets, maar dan ook niets, van ken? Dat werk is me min of meer opgedrongen (niemand anders van de KVLS wilde het doen nadat Alex Marut zijn ontslag had gegeven) en meestal lukt het me vrij gemakkelijk (waarschijnlijk op een niet te orthodoxe manier), al heb ik al een paar keer de hulp moeten inroepen van een lid van Heemkunde Groot Heers en van onze dochter. Dat laatste zal deze keer ook moeten gebeuren: ik vind de oplossing niet!

Voor mijn btw-aangifte en voor de vertaling beloofd aan mijn vriendin, vond ik geen tijd meer, ook al omdat ik nog  wilde kijken naar een aflevering van Star Trek na deze ondanks de schijn van gewoon, vrij drukke dag. Maar ook mooie dag, want, in tegenstelling tot wat ik verwachtte bij onze thuiskomst, is het hier heel zacht weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten