woensdag 29 oktober 2014

Beroemd worden?

Nee,  ik ga het niet hebben over deze dag, want daar valt weinig over te vertellen (of zijn jullie geïnteresseerd in onze uitgebreide boodschappen?).

Buiten die boodschappen hebben we ook niets echt interessants gedaan: het regende de hele dag.

Wat mij wel interesseerde waren de herinneringen die in mij opkwamen vandaag. Zoals deze: over een journalist die me jaren na elkaar telkens vlak voor Kerstmis kwam interviewen (daar had de voorzitter van de KVLS voor gezorgd) voor een heel lokale bladzijde van een heel lokaal blad. En de laatste keer ging het zelfs zo ver dat die journalist mij vroeg om op onze tv “TV Limburg” op te zetten… Wat mij niet meteen lukte: wij kijken immers nooit tv! Knipogende emoticon

Dat werd mij blijkbaar kwalijk genomen (hijzelf werkte voor TV Limburg): op de volgende vergadering van de KVLS vertelde Edith ons dat  de journalist in kwestie had besloten sommige leden van de KVLS niet meer te interviewen omdat ze toch niet geïnteresseerd bleken. Terwijl Edith dat vertelde, keek ze veelbetekenend naar mij: ik had het door!

Ik herinner me dat ik toen dacht: ‘goed vanaf!’. Dat interview stelde immers zo weinig voor en het weinige dat je echt persoonlijk kon zeggen, werd daarna in de krant in kwestie zo geredigeerd dat het helemaal politiekcorrect overkwam en helemaal niet meer weergaf wat je zelf had verteld.

Nu vind ik het zelfs erg van mezelf dat ik ooit heb toegeven aan een “verlangen” naar beroemdheid, al is het dan maar in deze streek! Bedroefde emoticon 

Vanitas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten