dinsdag 28 oktober 2014

Over een wandeling in Engelmanshoven en bier (onder andere)

Vandaag wandelden we nog eens in Engelmanshoven, maar deze keer daalden we niet langs de trappen. Dat maakt dat onze wandeling wat langer duurde, maar daar had ik absoluut geen bezwaar tegen!

Zieke duif? Deze duif vloog niet weg toen we voorbij wandelden! Ziek?

PA281659 Foto’s Roger

In een fruitplantage zagen we een prachtige vlinder. Roger probeerde er een foto van te maken, maar net op dat moment sloot hij jammer genoeg zijn vleugels.

PA281661 Foto Roger

Eigenlijk wilde ik vandaag ook eindelijk de keuken onder handen nemen maar daar bleef geen tijd voor over wegens ander (interessanter) werk, een paar telefoontjes, enkele mails, het te drogen hangen van was en het koken deze avond.

Roger daarentegen heeft wel tijd gevonden om een deel van de haag te scheren. Ik durfde niet te gaan kijken: ik vermoed dat onze tuin weer vol snoeisel ligt! Geërgerd

Op de duur lijkt die tuin alleen werk mee te brengen en nooit meer als rustoord te kunnen gebruikt worden! Teleurgestelde emoticon Ikzelf wil al heel lang al dat werk uitbesteden (en desnoods nog wat minder voor mezelf kopen en dus nog wat minder winkelen, wat ik helemaal niet erg vindGlimlach) maar Roger wil altijd alles zelf doen!

Ik heb deze avond gezocht naar de glycemische index van bier. Volgens de website van Colruyt is die heel hoog! Zou ik dan misschien beter op wijn overgaan, ik die zo graag bier drink?

Of moet ik geloven wat ik hier vond? Volgens die site is de maltose (een soort suiker) dus helemaal uitgegist in bier. Toen ik mijn probleem aan Roger voorlegde, antwoordde hij, die vroeger zijn eigen bier brouwde (jaja, hij wil echt alles zelf doen!Glimlach), dat, behalve in zoet bier, echt alle suiker in bier is verdwenen.

Zal ik me dus toch een Westmalle inschenken terwijl ik kijk naar een aflevering van Star Trek?

2 opmerkingen: