zondag 5 oktober 2014

Oogstfeest in Batsheers

Na de nog prachtige zomerdag van gisteren leek vandaag de herfst eindelijk aangebroken: het was koud, grijs en miezerig. Toch trotseerden  we de  kou om naar het Oogstfeest  in Batsheers te gaan waar Elena en Matthias zich weldra bij ons voegden met hun ouders.

Het werd een heel aangename middag (en de regen bleef uit zolang we daar waren). We hebben vrienden en kennissen ontmoet, Elena en vooral Matthias waren gefascineerd door de tractoren en de paarden, ze smulden van een wafel en om te eindigen gingen we nog iets drinken op het binnenplein van een cafeetje. Maar gerild dat we hebben!

PA050505

PA050506 Eigen foto’s

PA051360

PA051367 

PA051369

PA051370

PA051383 Foto’s Roger

Na daarna een kort aperitiefje en een snel avondmaal vertrokken onze dochter en schoonzoon naar huis. Elena en Matthias blijven hier slapen: Elena heeft morgen geen school.

We zongen nog samen, dansten, en de kindjes keken naar een paar filmpjes.

PA051384 Foto Roger

Rond 20 uur vond ik ze allebei er moe genoeg uitzien om te spreken over naar bed gaan. Dus werd het, na het omkleden, tanden poetsen enzovoort, nog gezellig naar een verhaaltje luisteren en daarna ging het naar boven.

IMGP0514 Foto Roger

Terwijl ik eindelijk wat opruimde en zo bedacht ik dat oorspronkelijk Kristien en Roger (Modamske) zouden komen eten deze avond. Wat een goed idee hebben ze gehad om af te bellen wegens te veel drukte in hun eigen leven deze maand!  Ooit, enkele jaren geleden, beloofde ik mezelf dat ik nog maar één afspraak per weekend zou aannemen, maar die belofte kom ik de laatste tijd niet echt na.  Met uiteraard een heel voelbare vermoeidheid als gevolg. Bedroefde emoticon

Roger en Kristien, jullie zijn heel wijs geweest. We spreken later wel eens af, in een voor ons vieren wat rustiger periode. En als het hier wat meer opgeruimd en netjes is (want tijd om te schoonmaken heb ik ook al niet gevonden). Maar… we vinden wel even een gaatje ergens in oktober om naar de tentoonstelling te komen kijken, beloofd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten