maandag 7 maart 2016

Elena komt ziek terug van school

Roger en ik gingen rond de middag Eva afhalen bij onthaalmoeder Lutti. Het meisje lachte al van ver naar ons: ze herkent ons blijkbaar al.
Tijdens ons middagmaal wilde ze per se uit haar box worden gehaald om in de relax naast ons te zitten. Ze begint immers gezelschap zeer op prijs te stellen! En... Ik merkte dat ze zich aan een soort brug met speeltjes die we over de relax plaatsen probeerde recht te trekken.


Daarna had ik mijn handen vol: Eva een flesje geven, haar verschonen, te slapen leggen, een beetje was te drogen hangen, de tafel afruimen enzovoort... En vlak voor we de andere kindjes van school zouden halen, een wenende Eva uit haar bedje halen, weer verschonen, merken dat ze haar bovenkleren had bevuild, andere kleren zoeken, haar omkleden. Ik stuurde dus Roger alleen naar de school.

Na een lief kusje voor mij en voor zijn zusje begon Matthias meteen met zijn treintje te spelen. Elena klaagde dat ze koud had en dat al de hele dag. Ik nam haar koorts op (nadat ik eerst een half uur naar de thermometer had gezocht): 37, 15°C. Niet zo erg dus. Toch ging ze op de sofa liggen. De kindjes vroegen koekjes en appels, lieten de appels staan. Elena at al liggend van de koekjes, Matthias speelde voort. Ondertussen haalde ik hun lunchdozen uit hun boekentassen. Elena bleek van de hele dag niets gegeten te hebben, Matthias had alles flink op.

Foto's Roger
Eva kreeg nog een flesje dat ze helemaal leeg dronk, wilde daarna niet in de box, ik zette haar dus weer in de relax, vlakbij haar grote zus en broer en daar bleek ze tevreden mee. Voor mij was het ondertussen tijd geworden om aan de bereiding van het avondeten te beginnen.

Zodra hun papa aankwam, gingen we aan tafel. Matthias at twee kommetjes soep en een beetje van het hoofdgerecht, Elena at bijna niets. Omdat ze hangerig bleef, nam haar papa nog eens haar temperatuur op en die liep nu op tot 38,8°C. Er kwam dus Perdolan aan te pas. Ikzelf maakte me een beetje zorgen omdat Elena klaagde over hoofdpijn, pijn in de nek, braakneigingen en moeite om naar tv te kijken (die toen aanstond): 'Mijn ogen prikken als ik naar een filmpje kijk' maar haar papa verzekerde me dat ze vaak last heeft van een stijve nek.

Eva was ondertussen in slaap gevallen (we hadden haar weer in haar wieg gelegd) en dat gaf mijn schoonzoon en mij de kans om voor een snel bad te zorgen voor Elena en Matthias.
Daarna volgde een verhaaltje voor het slapen.

Roger en ik zijn vertrokken met de belofte morgen op te bellen en, hoewel ik vandaag niet heb kunnen spelen met Elena en Matthias heb ik het gevoel dat het een drukke dag was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten