vrijdag 4 maart 2016

Sint-Truiden en shoppen

We wilden vandaag onze dagelijkse wandeling maken in Sint-Truiden (zodat we niet te veel last zouden krijgen van de vele regenbuien en niet door modder zouden hoeven te ploeteren).
'Maar eerst gaan we naar de Kringwinkel', kondigde Roger onderweg aan. Voor mij was dat oké: zo kon ik iets langer nadenken over wat er nu met Pamfiels overschot gebeurt. Gaat, bij wijze van spreken, Roger, bij het boekbinden, binnenkort lijm gebruiken die van Pamfiels botten afkomstig is?:-(

In die kringwinkel werd het echter (een beetje tegen mijn "goesting") echt shoppen: we kochten er 20 boeken (blijkbaar kunnen we het niet laten! We hadden wel een lijst bij van onze eigen boeken en toch... zitten we weer met dubbele boeken!), twee Trappistglazen en twee wijnglazen. En kwamen er een KVLS-lid tegen met wie ik het even had over onze schrijfsels.

Daarna liepen we iets meer dan een uur rond in dat vrij levendig maar toch eenvoudig en aangenaam stadje. Ja, daar zou ik echt kunnen leven!

Na ons avondmaal (een rijke groentesoep en daarna "pens" oftewel "beuling" of "bloedworst" en gebakken eigen appeltjes) heb ik even gelezen in een "Maigret" van Simenon, waarna Roger mij uitnodigde om samen naar een "Maigret" te kijken.

Eerst zorgde ik nog voor een vertaling die ik eerst morgen wilde maken (de reden daarvoor vertel ik later wel) en dan genoot ik samen met Roger van de film... tot we werden onderbroken door een telefoontje van Hendrik.

Uiteraard ga ik niets daarover vertellen. Behalve dat ik het jammer vind dat hij dacht niet te kunnen afkomen dit weekend.:-(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten