donderdag 17 maart 2016

Hasselt

'Nemen we nog eens de bus naar Hasselt?' vroeg Roger deze middag. Dat deden we dus.

Daar ging het winkel in winkel uit en was het kijken naar etalages, maar kom, als Roger liever zijn dagelijkse beweging op die manier krijgt, is het oké voor mij. Trouwens... zo heb ik nog allerlei lekkers kunnen proeven bij Oil & Vinegar (wat ben ik positief!) en... kreeg ik zin om boeken te kopen (deze keer voor Elena en Matthias) in een tweedehandsboekenwinkel (ik heb het uiteindelijk niet gedaan).

Na anderhalf uur achter Roger aan trippelen (ik kan hem onmogelijk bijhouden zonder pijn te krijgen in mijn gewrichten) stelde ik toch voor iets te drinken op de Grote Markt. De terrasjes in de zon waren allemaal bezet, dus zochten we een plekje op het overdekte verwarmde terras aan de overkant en bestelden er een Orval: een  uurtje gezellig mensen observeren en gesprekken afluisteren!:-)
Eigen foto
Om iets over 18 uur waren we terug thuis waar ik na het avondeten en mijn uurtje lezen op papier enkele dringende mails beantwoordde terwijl Roger het manuscript van Boudewijn verder nalas.

Vandaag heb ik Hasselt wel op een andere manier ervaren dan de vorige keren dat we er waren: Emmy was immers van daar afkomstig. Ze is daar opgegroeid en hield nog steeds enorm van die stad. Ik probeerde me dus in te beelden hoe het er in Hasselt aan toeging toen zij een jong meisje was en ik geloof dat me dat een beetje is gelukt.

3 opmerkingen:

 1. We hadden jullie kunnen tegenkomen . Hadden eerst geopteerd om naar Hasselt te gaan, maar daarna beslisten we maar in Oostende te blijven en hier te wandelen.
  Mooi weer, maar veel wind.
  Kusje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier idem: mooi weer maar koude wind. Raar en jammer: ik zou het heel "plezant" hebben gevonden!
   Kusje!

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen