dinsdag 8 maart 2016

Ik wilde vandaag eindelijk nog eens naar mijn moeder Nany bellen...

... het was immers al geleden van vorige donderdag.

Eerst was echter onze dochter aan de beurt: Elena heeft geen hoge koorts meer maar geeft wel geregeld over.

Dan was het tijd voor onze brunch. Ik eet dan heel vaak sojapudding maar had onlangs gelezen dat niet gefermenteerde soja hemagglutinine bevat (een eiwit dat het samenklonteren van rode bloedcellen bevordert) en ik had gisteren laat nog een mail gestuurd naar Alpro om te vragen of hun soja gefermenteerd is of niet. Net toen ik mijn soja-chocoladepudding uit de koelkast wilde halen, hoorde ik op de smartphone een antwoord van Alpro binnenkomen. Hun puddings en dranken bevatten niet gefermenteerde soja, hun yoghurtvervangers gefermenteerde soja. Ik zette dus mijn pudding weer weg, nam in de plaats een banaan en een hardgekookt eitje.

Uiteraard lachte Roger mij vriendelijk uit: 'Je rookt als een Turk en toch wil je gezond eten!' Natuurlijk! Ik moet dat roken toch compenseren door zo gezond mogelijk voedsel, of niet?:-) Andere mensen zwichten voor zoetigheden en dat wordt hen niet kwalijk genomen: mag ik ook mijn "zwakheid" bewaren en voor de rest zorgen dat ik zo gezond mogelijk eet?

Na de brunch en het opruimen, vegen en opnemen van de keuken (wat was die vuil! Misschien omdat ik daar gisteren geen tijd voor had?) was het tijd voor onze wekelijkse boodschappen. Eerst gingen we naar de post in Heers en daarna bier kopen in die buurt. Een vrij lang, aangenaam gesprek gehad met de uitbaatster Lieve over onder andere verfraaiingswerken aan haar winkel. Het wordt echt heel mooi!

We brachten het bier naar huis en reden naar Sint-Truiden om achtereenvolgens de Lidl, de Aldi en de Colruyt aan te doen. Op mijn boodschappenlijst had ik daarvoor uiteraard "sojapudding en sojamelk" vervangen door "amandelmelk en sojayoghurt".

Onderweg stelde Roger voor: 'Rijden we even langs de Kringwinkel?' en ik stemde toe, hoewel er thuis nog veel taken op mij wachtten (onder andere naar Nany bellen dus). We hebben een uurtje rondgelopen in die toch interessante recycle-winkel: weer enkele boeken gekocht, twee glazen en een jeansvestje voor mij.
Daarna volgden de echte boodschappen en ondertussen kwam er een dringende vertaling aan.

We waren thuis iets over 17 uur. Ik legde onze koopwaren weg, beantwoordde snel de opdrachtgever: 'Ik zorg deze avond nog voor die vertaling', zorgde voor soep en begon een uienstamppot klaar te maken.

Tussen de soep en de patatten (heel weinig aardappelen: ik zorgde wel dat we meer uien dan aardappelen aten, en daarover deze parenthese - hoewel ik nu al tussen haakjes aan het schrijven ben - omdat ik wist dat ik het druk zou hebben deze avond keek ik tijdens de boodschappen even uit naar kant en klare soepen enzovoort... En merkte ik dat er altijd veel aardappelen aan toegevoegd worden, en olie met te veel omega 6 vetzuren zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie of palmolie) heb ik de wasmachine twee keer laten draaien (tja, wij wachten meestal ongeveer 1 uur tussen de soep en het hoofdgerecht), voor de vertaling gezorgd en de was te drogen gehangen.

En nadat ik een uurtje had gelezen (jawel, weer Simenon), las ik de vertaling na, leverde ze en beantwoordde ik een mail die al dagen daarop wachtte terwijl Roger de vaatwasser vulde.

Mijn mail was pas verstuurd toen Roger mij vroeg of we samen naar een "Maigret" zouden kijken, waar ik gretig op inging na een telefoontje naar Hendrik (Roger wilde hem iets vragen over het gebruik van zijn tablet).

Om dan te beseffen dat ik niet naar Nany had gebeld vandaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten