woensdag 30 maart 2016

Verstrooidheid

Na nog twee heel gezellige (wandelingen, boodschappen, bezoek aan de Kringwinkel - en weer thuis gekomen met een twintigtal boeken - films kijken, koken en lekker eten) maar ook een beetje vermoeiende (tot heel diep in de nacht praten) dagen zou Hendrik deze avond de trein terugnemen naar het Antwerpse. Hij kocht een ticket online, pakte zijn spullen in en we vertrokken.

Hendrik en ik zijn de ingrediënten gaan kopen voor een lekkere alu gobi

Dit gebouw hadden we nog nooit opgemerkt in Oreye (foto's Roger)
Omdat ik had gemerkt dat zijn ticket nog op de salontafel lag, nam ik dat mee naar de auto. In Borgloon was er een serieuze opstopping: onmogelijk erdoor te geraken. We namen een omweg, waardoor we ettelijke minuten verloren en Hendrik zijn trein dreigde te missen.

Aan het station van Hasselt lieten we hem uitstappen en zochten daarna een parkeerplaats. We waren zelf pas uit de auto gestapt (zodat we Hendrik konden gezelschap houden als hij zijn trein had gemist) toen mijn mobieltje overging. 'Ik heb mijn ticket in de auto laten liggen', hoorde ik Hendrik (die al op de trein zat) panikeren.

Roger en ik dus terug naar de auto waar we natuurlijk geen treinticket vonden...  want ondertussen herinnerde ik me dat ik dat onderweg aan Hendrik had gegeven en dat ik had gezien dat hij het plooide en wegstak (maar ik wist niet waarin). Ik had nog steeds Hendrik aan de lijn en vertelde hem over die herinnering, hij bleek dat echter helemaal niet meer te weten. 'Ach, de trein is vertrokken, ik zal wel zien wat ik doe', zei hij nog. En dan ineens: ' O ja, je hebt gelijk, mama! Ik heb het gevonden!'

Roger en ik reden terug naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten