woensdag 9 maart 2016

Nany eindelijk kunnen bereiken!

Deze ochtend een brief van de belastingen bij de post gevonden. De laatste belastingaangifte voor de KVLS had ik immers online gedaan en ik vond daar geen mogelijkheid om de gangbare stukken mee te sturen. Ik maakte me daar niet te veel zorgen over omdat ik - door mijn eigen belastingaangifte - wist dat die desnoods zouden worden opgevraagd via de post. Dat was vandaag dus het geval. Ik hoef niet te vertellen dat ik me weer zenuwachtig begon te voelen zeker? :-)

Nog voor ik de brief doorstuurde naar Luis Ruiz (hij zorgt nu immers voor de boekhouding van de KVLS) heb ik heel snel voor een korte vertaling gezorgd en daarna, voor ik wat dan ook anders deed, naar Nany gebeld.

Ze is nog steeds even druk in de weer, vertelde over haar bezigheden, over wat ze allemaal op televisie had gezien, én dat ze mijn boek "Marraine" aan haar werkvrouw had uitgeleend. Ook dat ze niet zou afkomen met Pasen (andere verplichtingen in haar onmiddellijke buurt). Ik begrijp haar: op bijna 85 jaar lijkt het me inderdaad niet zo vanzelfsprekend, die bus- en treinreizen. Maar langs de andere kant, ik had gehoopt haar dan te ontmoeten... Ach, ik heb dan maar beloofd dat we de week na Pasen eens naar haar zouden rijden. En dan misschien afspreken met Roger en Lily Beeckman én Diane en haar echtgenoot Lieven, de vriend uit mijn kinderjaren in Matadi?

Daarna een paar keer naar onze dochter gebeld en geen antwoord gekregen. Is Elena dus genezen en was onze dochter op stap met de kindjes?

We gingen ook eten kopen... ik ging bijna schrijven "voor de schapen" maar voortaan moet ik dus schrijven "voor het schaap (Boris)".
Ook een klein uur gewandeld in Sint-Truiden. Genoten van de lentezon maar gerild tijdens de koude windvlagen. De werken op de Grote Markt vorderen.

Na onze thuiskomst gekookt (na een groenten-kikkererwtensoep, varkensgebraad met sla): sla is absoluut niet Rogers lievelingskost maar ik eet dat heel graag en ik ben dus even egoïstisch geweest - hoewel ik dat gecompenseerd heb door kikkererwten, die wij - maar vooral Roger - heel graag eten, toe te voegen aan de soep.

En deze avond laat nog eens gekeken naar een "Maigret" samen met Roger.

Enkele lange mails gekregen vandaag maar ik heb nog geen tijd gevonden om ze te beantwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten