maandag 17 oktober 2016

Babysitten

Het woord dekt opnieuw de lading de laatste tijd (hoewel, is Eva nu al een peuter of nog steeds een baby?).

Ik had een roman bij. Elena en Matthias houden zichzelf immers goed bezig, zeker als, zoals deze avond, buurmeisje Anna komt spelen. Ik moet af en toe wel tussenkomen bij een ruzie of een tekening, een knutselwerkje bewonderen of helpen afmaken en zeker luisteren naar verhalen over de schooldag maar eerlijk gezegd zou ik ook geregeld kunnen zitten lezen.

Tenminste als kleine Eva er niet was! Ze wilde deze middag geen dutje doen, wel geregeld soezen op mijn of Rogers schoot.
Tussendoor is ze wel heel actief, trekt ze zichzelf aan alles recht, neemt alles wat ze tegenkomt vast en onderzoekt het... en dat is het hem net: alles, maar alles steekt ze in haar mond!

Foto Roger
Haar een fopspeen geven lost de zaak even op maar al gauw neemt ze die eruit omdat ze interessantere dingen vindt om op te sabberen!

Foto Roger
Als Roger de krant wil lezen, kan ik niet anders dan constant opletten. En als het voor mij tijd is om te koken, moet Roger wel even al zijn aandacht aan Eva besteden.

Ik heb dus niets gelezen vandaag, eigenlijk niet veel gedaan zelfs en toch was ik in het terug naar huis rijden zo moe dat ik in slaap viel in de auto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten