donderdag 20 oktober 2016

Ik mis tijd voor mezelf

Tijd om echt te schrijven vind ik al lang niet meer. De laatste tijd echter mis ik ook steeds meer gewoon tijd voor mezelf.

Voorbeelden?

Hendrik had me een link gestuurd naar dit ongelooflijk nieuwsstukje. Omdat, als hij hier is, praten,filosoferen en naar films kijken vrij veel tijd vraagt (en ik, als vrouw, de rest van de tijd in het huishouden steek, vaak tot groot ongenoegen van de mannen) vond ik nog geen tijd om dat artikel te lezen. Maar... als het waar is wat ik meen te begrijpen na een snelle diagonale lectuur deze avond, dan loont "even over de schreef gaan" in Zweden!?

Ik had ook een link gekregen (nee, niet van Hendrik maar van mijn goeroe zoals Roger hem noemt) naar een documentaire over suiker, vet en cholesterol. Uiteraard heb ik die documentaire ook nog niet kunnen bekijken. Maar, als ik mag voortgaan op wat ik er al snel over heb gelezen, zou de suikerindustrie vorige eeuw een stokje hebben gestoken voor onderzoeken die op het punt stonden te bewijzen dat suiker de boosdoener is (of was het eigenlijk al bewezen? Ik zal toch echt eens moeten proberen meer tijd voor mezelf te krijgen zodat ik zulke zaken echt grondig kan lezen of bekijken).

Toen buurmeisje Nele belde vorige dinsdag, was ik dit aan het lezen. Uiteraard heb ik daar ook niet verder kunnen in lezen nadat we Hendrik afhaalden!

En... er zijn  enkele mails (voor mijn vrienden en mij, met uitzondering van mijn Matadi-vriendin zonder pc, zijn mails het equivalent van vroegere lange brieven) aangekomen van heel goede vriendinnen die ik niet kon beantwoorden: geen tijd.

Hoe kreeg ik dat allemaal voor elkaar vroeger?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten