maandag 10 oktober 2016

Griepje?

We haalden Eva af bij Lutti deze middag. Ik vroeg me af of ze ons zou herkennen. Dat bleek gelukkig wel het geval.
Het viel me op, na ons middagmaal, dat Eva het liefst van al op mijn of Rogers schoot zat. Dat kwam me goed uit, want sinds gisterenavond voel ik me lichtjes grieperig (zweten, rillingen, niezen, hoesten en de hele tijd slaperig). Ik had dus weinig zin om te spelen. Daarbij had ik ook pijn in mijn pols alsof ik heel veel vertalingen had gemaakt (wat niet het geval was: ligt het misschien aan de vele was die ik dit weekend te drogen heb gehangen?).
Tijdens Eva haar dutje heb ik trouwens zelf ook even geslapen op de sofa.

Roger ging Elena en Matthias van school halen om 15:20 uur. Ondertussen hield ik me bezig met de weer wakkere Eva, die nu wel een beetje wilde spelen, kruipen, zich rechttrekken (en dan bekijkt ze me met zo'n fiere blik).

Foto Roger
Nadat Elena en Matthias mij een dikke zoen hadden gegeven, begon Matthias met Eva te rollebollen en kwam Anna spelen. De grotere kinderen hebben tussen een paar regenbuien door heel veel buiten gespeeld, ze liepen geregeld van bij ons tot bij Anna en omgekeerd, en soms bleven ze even spelen met Eva die daar duidelijk van genoot. Ze kan dan zo smakelijk lachen.

Toen onze schoonzoon thuiskwam (onze dochter gaf les deze avond) was de tafel gedekt en stond de gegratineerde witloofschotel in de oven.

De kindjes werden naar bed gedaan door hun papa terwijl ik me bezig hield met Eva... die in slaap viel op mijn schoot. Na nog een nachtkusje voor Elena en Matthias, gaf ik Eva door aan haar vader en vertrokken Roger en ik.
Onderweg viel ik weer in slaap.

Eigenlijk zou ik nog teksten moeten nalezen voor de werkgroep WOI... maar ik heb meer zin om te slapen en eigenlijk zou ik mijn pols moeten ontzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten