dinsdag 11 oktober 2016

Luiheid en vleermuizen

Het werd vandaag voor mij een heel luie dag en dat deed deugd! Ik heb gelezen, veel geslapen en amper gekookt (restjes van het weekend aangevuld met champignons en zalm) na snelle boodschappen. O ja, ook eindelijk nog enkele teksten voor de werkgroep WOI nagelezen. Het meeste werk heb ik met teksten die te literair proberen te zijn: het is immers niet de bedoeling in "ons" boek moeilijke woorden of ingewikkelde zinswendingen te gebruiken!

Weinig te melden dus... al wil ik het toch even hebben over vleermuizen.
Gisteren vertelde Roger me dat hij enkele vleermuizen had ontmoet in onze kelder. Ik vroeg hem of ze aan hun winterslaap waren begonnen maar nee: ze fladderden gewoon rond. Waarschijnlijk op zoek naar een slaapplek dus.
Vandaag heeft hij ze niet meer gezien. Zijn ze naar elders vertrokken of hangen ze te slapen in het donker zijgangetje van de kelder waar wij nooit komen?

En, als dat het geval is, mogen wij ze daar gaan "bestuderen" en eventueel tonen aan de kindjes die binnenkort hier komen logeren of laten we die diertjes beter helemaal met rust? Misschien moet ik morgen of zo eens naar Maj bellen? Haar echtgenoot weet zeker raad!
Maar nu laat ik mijn pols verder rusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten