dinsdag 25 oktober 2016

Een beetje ziek, de kindjes

Eva wilde niet zo graag met ons meegaan toen we vandaag bij onthaalmoeder Lutti aankwamen. Ze klampte zich aan Lutti vast... die ons vertelde dat ons kleintje een oorontsteking had gehad en soms nog pijn had. Lutti had haar zopas getroost bij een hevige pijnscheut.

Maar Eva kwam uiteraard wel mee en lachte zelfs weer opvallend veel.

Na het middagmaal was ze duidelijk moe en deze keer hebben Roger en ik haar in haar slaapzak gestoken voor we haar in bed legden. Waarschijnlijk was onze fout vorige week dat we haar die slaapzak niet aandeden, want nu viel ze meteen in slaap.

Rond 15 uur was het tijd om Elena en Matthias af te halen maar Eva sliep nog steeds. Onze dochter stelde voor dat Roger bij de baby zou blijven en dat zij en ik te voet naar school zouden gaan.

Op de speelplaats was het de gebruikelijke drukte maar we vonden al snel onze kindjes en de buurtjes Lionel en Millie die met ons mee moesten... en ook buurmeisje Anna die beloofde te komen spelen.

Thuis (waar we uiteindelijk geraakten na enkele loopwedstrijden, berispingen voor de kindjes die niet braaf op het trottoir bleven lopen en beloftes voor de "gehoorzame" kindjes) werd het dus extra druk: Lionel, Elena, Millie en Matthias kregen een fruitsapje en een koekje. Matthias moest dringend naar toilet, gevolgd door Lionel en daarna door Millie. Anna kwam spelen en kreeg ook haar portie van het vieruurtje, Eva werd wakker, kreeg haar fruitpapje en begon druk te spelen (en ik te letten op wat ze in haar mond stak). De grotere kinderen wilden heks en vampier spelen (waaraan zou dat liggen?).Foto's Roger
Er werd binnen en buiten gelopen, ik moest opletten dat de keukendeur niet open bleef staan, want Eva mocht uiteraard niet naar buiten kruipen.
En dan kregen Elena en Matthias ook een beetje pijn (ze zijn ook een beetje ziek, maar niet genoeg om niet naar school te gaan).

Rond 18 uur wilden de kinderen naar filmpjes kijken en werd het een beetje rustiger (behalve toen Eva de afstandbediening te pakken kreeg en onbewust een filmpje afzette).

Iets later werden Lionel en Millie afgehaald door hun papa, keerde Anna terug naar huis en zorgden we voor het avondeten (onze dochter had lekkere lasagne klaargemaakt).

Terwijl Elena en Matthias met hun mama naar de badkamer en daarna naar bed gingen (hun papa volgde les deze avond) hielden Roger en ik ons bezig met Eva die nu veel communiceert in babytaal en verwoede pogingen doet om te stappen (wat haar nog niet lukt).

Eva kreeg een laatste flesje van haar mama en Roger en ik reden naar huis nadat we eerst Elena en Matthias goede nacht gingen kussen. Matthias was aan het wachten op ons zoentje, Elena sliep al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten