donderdag 6 oktober 2016

Naar huis

Wat voelde het koud aan toen we deze ochtend het hotel verlieten! Op een thermometer zagen we dat het dan ook amper 6°C was. Ik moest toen Roger wel gelijk geven die had beweerd dat het in oktober te koud zou zijn om te kamperen (toen we vorige zondag in Madrid nog de 29°C bereikten, vroeg ik me nogmaals af waarom we onze tent niet hadden meegebracht).

We reden richting Orleans via een opvallend rustige snelweg (weliswaar met de nodige péages) die veel drukker werd naarmate we Parijs naderden. Hoewel het op de Boulevard Périphérique echt heel druk werd, hebben we er niet te veel tijd verloren.

Ikzelf heb vooral gelezen onderweg: ik wilde mijn boek uit hebben, want ik wist dat ik daar thuis geen tijd meer voor zou krijgen. Toch heb ik me weer geregeld geërgerd aan vrachtwagens die niet omkeken naar andere weggebruikers.

Na enkele haltes (picknicken met brood, kaas en fruit, rusten) en boodschappen (soepgroenten, Ardens gebraad en sla voor ons avondmaal) kwamen we thuis aan om 18:47 uur (en het boek was pas uitgelezen)..

Terwijl de soep opstond en Roger de bagage uithaalde en de verwarming aanzette, sorteerde ik de was en zette een wasmachine aan het werk. Na het eten hing ik de was te drogen terwijl ik naar Nany belde (ze had tijdens onze afwezigheid last van een zenuwontsteking maar het gaat al veel beter). Nadat ik de kinderen had gemaild dat we thuis waren, heb ik enkele betalingen verricht en enkele dringende mails beantwoord (de maand oktober belooft weer extra druk te worden!).
Nu zou ik eigenlijk al meteen moeten beginnen teksten nalezen voor de werkgroep WOI (we krijgen morgenavond immers al iemand te logeren) maar daar voel ik me te moe voor.
Morgen hoop ik daar overdag wat tijd voor te vinden, alsook om te beginnen Rogers foto's toe te voegen aan dit reisverslag.
En... ik moet dringend weer beginnen schoonmaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten