zondag 20 mei 2018

Detail

Ja, ik ga nog enkele details toevoegen aan de post van daarnet. Omdat ze op zich eigenlijk niet zo heel persoonlijk zijn én misschien andere mensen (vrienden) kunnen interesseren.

Ik zei het al: ik heb vandaag heel interessante conversaties gevoerd met Elena (bijna 7 jaar en half), en eigenlijk gingen die niet alleen over dromen. Ik heb haar ook moeten uitleggen waarom ik zo zelden juwelen draag, waarom ik geen rijbewijs heb of wil (en daardoor begonnen we te praten over dromen), ze proefde van mijn pannenkoekendeeg om te weten of het zoet genoeg was zonder suiker (ik had stevia gebruikt) en gaf bijna op volwassen toon commentaar: 'Iets meer suiker zou wel mogen!'; we hadden het over de overheid en belastingen (toen ik haar probeerde uit te leggen waarom Stephane Malais geen ijsjes meer mag verkopen), ze bekeek enkele tekeningen van mij (de enige die ik ooit heb tentoongesteld, namelijk een samenwerking met "mijn" - kinderen zijn nooit van jou - drie kindjes), en ze zei; 'Ik wist niet dat jullie zo goed kunnen tekenen'. We hadden het ook over mijn grootouders zaliger, over mijn vader, over Nany, mijn zus en mijn broertje. Ze kon ze allemaal plaatsen, wist wie overleden is, wie ze soms ziet en wie niet.

En ze vertelde over vriendinnen die gaatjes lieten maken in hun oren om oorbellen te krijgen daarna. Waarom ik geen gaatjes heb in mijn oren, wilde ze weten. Gaatjes in de neustussenwand, in de lippen of in de buik vond ze vies maar... ze kon niet uitleggen waarom gaatjes in de oren haar minder vies leken: 'Misschien omdat iedereen het doet? Hoewel, jij niet hé, oma!'

Roger resumeerde al haar vragen en bedenkingen vandaag in: 'Jij bent aan het filosoferen, meisje!'
En ik denk dat hij gelijk heeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten