woensdag 9 mei 2018

'Ik kan niet lezen'

We gingen babysitten vandaag.
Deze keer heb ik niet veel gespeeld: Anna, Elena en Matthias speelden samen buiten terwijl Eva een lang dutje deed. Terwijl Elena naar de zwemles was, ging Matthias bij Anna spelen en na het avondmaal kwamen Lionel, Millie en Anna nog even "bij ons" spelen. Ik heb alleen, vlak voor het avondmaal, met een gezelschapsspel meegedaan en uiteraard ben ik tussengekomen bij de enkele ruzies.

Eva (2 jaar en 5 maand) wilde vlak na haar dutje dat ik zou voorlezen uit een boek met veel prenten. Na een poosje zei ze telkens opnieuw: 'Nu ga ik lezen, oma.' En dan vertelde ze wat ze op de prentjes zag... maar ze besefte algauw dat er ook letters stonden die niet rechtstreeks verwezen naar een prent. Die wilde ze ook lezen en de eerste keer vertelde ze zomaar wat... om mij al snel te vragen om het zelf voor te lezen. Na een poosje besloot  ze weer dat zij zou lezen... maar stelde heel droevig vast: 'Ik kan niet lezen, oma!'
Dat heeft ze zeker drie keer herhaald, telkens op een nog droeviger toon!

Deze avond thuis nog voor een vertaling gezorgd: we hebben al een paar dagen niet kunnen "ontsluiten" en deze avond zal er ook niets van komen: ik ben veel te moe!

Nog voor het dutje van Eva: ze "helpt" haar mama een boodschappenlijst te maken, en Matthias kijkt toe (eigen foto)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten