zaterdag 5 mei 2018

Hoegaarden, onder andere

Vandaag organiseerde Heemkunde Groot Heers een geleid bezoek aan Hoegaarden. Mooie stad (nee, eigenlijk een groot dorp, hoewel met minder bewoners dan Heers) waar een deel van mijn voorouders vandaan komen (Hoksem is immers een gehucht van Hoegaarden en een neef van mijn moeder was burgemeester van Hoegaarden).

Hoewel onze gids ons (achteraf gezien: Roger heeft het geverifieerd) soms weinig betrouwbare informatie gaf, heb ik ervan genoten: bezoek aan het kapittelhuis, aan de heel mooie"prairie Tuin"  erachter, aan de kerk, wandeling door de stad (sorry, dorp!) en uiteraard een cafeetje om ons bezoek af te ronden.



Ludo D., René T., Jos V. en onze gids











Foto's Roger
Ludo D. vertelde me dat hij een "papegaaienboompje" heeft geplant, speciaal voor mij: heel binnenkort proberen we bij hem langs te gaan!😉 Niet volgende week echter: die belooft nu al veel te vol te zijn!

Deze avond, na het avondmaal (Roger had nog eens radijsloofsoep gevraagd, en deze keer had ik er lavas aan toegevoegd, daarna aten we spek en rabarbermoes) nog objecten van drie soldaten "ontsloten" en verder gelezen in het boek van Ivo. Het is gewoon prachtig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten