donderdag 31 mei 2018

Afspraak met vriend Karel

Het heeft vorige nacht geregend  en dat maakt dat het deze ochtend aangenaam fris aanvoelde.

Rond 11 uur reden we naar Leuven waar we vriend Karel ophaalden om samen nog eens naar de "Engelenburcht" in Tildonk te gaan.
Vriendin Marieke zat er op ons te wachten.

Bij een glas heel lekkere wijn aten we weer uitstekend. Hoewel ik een eenvoudige salade met kip had genomen, was dat weer te veel voor mij maar geen nood: ik kreeg de rest mee.

Na het eten stelde Marieke voor nog iets te drinken bij haar thuis. Daar zette ze mijn salade meteen in de koelkast.
Bij een kopje koffie (jasmijnthee voor mij) en daarna een fles uitstekende Portugese wijn, praatten we verder in haar mooie tuin, toonde Marieke ons al haar aanplantingen en vertelde ze over al haar bezigheden (ze heeft het blijkbaar nog drukker dan wij).

Eigen foto
Ondertussen was de temperatuur weer serieus opgelopen en ineens kregen we een verfrissende stortbui.We vluchtten naar binnen waar we genoten van de rest van de fles wijn en enkele hapjes.

Tegen 19 uur hield de regen op en besloten we terug naar huis te rijden. Marieke haalde mijn salade uit de koelkast (ik was die bijna vergeten).

Roger en ik zouden eerst Karel naar huis brengen. Onderweg stelde Karel echter voor nog iets te drinken in het Begijnhofhotel. Het regende niet meer, de temperatuur was weer lauw, dus installeerden we ons gezellig in de tuin van het hotel, waar ik een Orval bestelde, Karel nog een glas wijn en Roger, onze chauffeur, een kopje koffie.
Na meer dan een uur nog herinneringen ophalen en praten (over onder andere onze vakantieplannen en het ouder worden), brachten we Karel eindelijk naar huis en reden wij terug naar Haspengouw waar we rond 22 uur aankwamen.

Mijn salade heb ik weggesmeten: die heeft immers veel te lang ongekoeld in een te warme auto gelegen!

O ja, we kregen van Marieke een foto, gemaakt door onze vriend Jan de fotograaf, voorstellende Dirk Lambrechts zaliger (de broer van Karel), Seany, Dominique en nog een paar andere mooie meiden in de "Spaanse Brabander". Marieke (en blijkbaar Jan ook) dacht dat ik een van die meiden was. Ze vergissen zich: die foto is gemaakt nadat ik Leuven had verlaten, en, vermoed ik, zelfs na mijn huwelijk met Roger. In dat restaurant van Dirk zaliger heb ik trouwens nooit gewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten