vrijdag 4 mei 2018

Shoppen en een cadeau

Het was vandaag een doodgewone dag: huishouden, zoeken naar een nieuwe trui voor Roger (ik had onlangs al zijn wollen truien gewassen en was van oordeel dat het tijd werd om een nieuwe te kopen). Truien (het werden er twee), die ons echt aanstonden, vonden we in een Amerikaans Stockhuis.  Verder heb ik gekookt (na een groentesoep - uiteraard met lavas, sla van spitskool en paprika met gebakken sint-jacobsvruchten), gelezen (daarover straks meer) en gewerkt aan de "ontsluiting" (deze avond hebben we vier soldaten verwerkt).

Over mijn lectuur nu! Deze ochtend vonden we in de brievenbus een bruine envelop met daarin een boekje. De naam van de auteur zei me niets maar de kaft (blijkbaar door de auteur getekend) sprak me wel aan. Nadat ik het boekje had geopend, viel mijn euro: de naam is een pseudoniem van Ivo Hermans! Zomaar een cadeau dus! Afijn, niet echt zomaar... hij schrijft ons: "Mei 2018. 50 jaar na de illusie. Van harte".

Deze avond heb ik er dus al even in gelezen. Wat schrijft die man goed! Het boek leest heel vlot en is boeiend: ik kreeg zin om voort te lezen... maar op mijn programma stond ook nog "Ontsluiting"!

Net toen ik daaraan begon, kreeg ik een telefoontje van mijn moeder Nany. Over "onze zieke" uiteraard... maar ook over haar verjaardag volgende week. Zij noch wij hebben een feest gepland maar ze krijgt van broertje wel een weekendje kust aangeboden na die verjaardag... en Roger en ik hebben een kleine verrassing voor haar, maar daarover later meer.

Nu ga ik echter wel verder lezen in "Jim Pensée en Mister Yosso"!

Eigen foto


3 opmerkingen:

  1. In deze post en de vorige zijn de foto's niet zichtbaar...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er iets aan gedaan (had ze op een andere manier opgeladen). Hopelijk is het nu in orde?

      Verwijderen