donderdag 29 december 2022

De tijden zijn veranderd!

Ik moest vandaag langs de post, twee winkels aandoen in Heers, langs de apotheker en iets kopen in Sint-Truiden. Maar eerst wachtte ik op de levering van een pakje. Ondertussen kwam de post aan... met onder andere de aankondiging van het voor ons totaal onverwachte overlijden van dorpsgenote Lieve. Ik sprak geregeld met haar als ik haar tegenkwam maar de laatste maanden had ik haar niet meer ontmoet (uiteraard: ikzelf liep ook niet meer rond in het dorp). 

Terwijl we, na ontvangst van het bestelde pakje, naar de post reden, vroegen Roger en ik ons af of hij in staat zou zijn naar de uitvaart van Lieve in Borgloon te gaan. De tijd dat uitvaarten plaatsvonden in de dorpskerk is ook al een poosje voorbij. 

Na ons bezoek aan de post kochten we een paar zaken in Heers en reden we naar de apotheker. Daarna vroeg ik aan Roger of hij nog in staat was naar Sint-Truiden te rijden (desnoods kon ik de daar geplande aankopen nog een dagje uitstellen). Het rijden ging vanzelf maar na die boodschappen bleek Roger weer uitgeteld. 

Thuis, na nog een dutje voor Roger, besloten we dat we de uitvaart van Lieve niet zouden bijwonen. Dat betekent immers eerst naar Borgloon rijden, daar een parkeerplaats vinden (waarschijnlijk een heel eind van het rouwcentrum vandaan), er naartoe lopen en dan tussen een massa volk (ik weet dat er heel veel volk zal zijn), waarschijnlijk rechtstaand, de plechtigheid bijwonen. Ik denk dat geen van ons beiden daartoe in staat is. Dus heb ik de familie online gecondoleerd (nog een geluk dat zoiets tegenwoordig mogelijk is). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten