zondag 11 december 2022

Sinterklaas

Vandaag verwachtten we dochterlief, schoonzoon en de kindjes (en deze nacht was Sinterklaas langs geweest). Tegen 13 uur kwamen ze aan. Terwijl de kindjes hun cadeaus ontdekten, dronken wij een glaasje sherry. Roger was echter niet echt van de partij: hij heeft de hele dag op een sofa liggen slapen.

Gelukkig vroeg Eva zich niet af hoe het kwam dat Sinterklaas zo laat in december nog in het land is (of weet ze zaken die ze ons niet zegt?), want vorig jaar vertelde ze me nog dat de sint na 6 december meteen terug naar Spanje reist!  We konden dit feestje echt niet vroeger organiseren, zo druk heeft iedereen het (en zij nog veel drukker dan wij)!

Het was gezellig (al misten we Roger fel, al was het maar om foto's te maken, want mijn gsm brengt er blijkbaar niet veel meer van terecht). We aten varkensgebraad met sla of appelmoes en gebakken aardappelen, dronken lekkere wijn die Roger en ik van Ivo Hermans hebben gekregen, de kindjes genoten van cola of Fanta, we bekeken oude foto's van Nany zaliger, er werd veel gepraat (ook over artificiële intelligentie - ik vertel daar seffens iets meer over) en we speelden een spel dat Matthias en Elena onlangs zelf hebben ontworpen. 






Ik was van plan vers brood te bakken (Roger zou dan vanuit zijn sofa richtlijnen moeten gegeven hebben) om deze avond te serveren met soep en kaas maar de kinderen vertrokken al voor het avondmaal (morgen is het immers weer school).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten