zaterdag 10 december 2022

Het was inderdaad een drukke dag!

Normaal moest Roger vandaag nog eens naar het Leuvense, waar hij, zijn zussen en zijn broer samen enkele zaken wilden bespreken. Gisterennacht echter voelde Roger zich plotseling misselijk en vermits het deze ochtend (ook nadat hij had overgegeven) nog niet over was, heeft hij die afspraak afgebeld. Daarna ging hij weer slapen en ik belde naar Matadi-vriendin Lily Beeckman die vandaag 90 jaar wordt!

Dan was het tijd om te beginnen schoonmaken. Toen ik daar ongeveer klaar mee was (ik moest nog enkel de salon en de keuken nat opnemen) belde achterbuurjongen L. Ik liet hem naar hier komen en we namen zijn volgende toets door. Het ging over het klimaat en eigenlijk heb ik bijna evenveel bijgeleerd als hij! 😉 L. klaagde ook over de koude en over het feit dat zijn ouders nogal moeten stoken deze dagen! Hij toonde mij zijn resultaten tot nog toe en die waren opvallend goed. Toch gaf hij weer toe dat hij bang was dat hij niet zou slagen. Van waar toch die faalangst? Maar kom, opnieuw vertrok hij vol goede moed!

Ikzelf had nog niets anders gegeten dan een potje yoghurt en voelde ineens een felle honger. Roger had nog helemaal niets gegeten en wilde nu ook nog niet eten. Na een boterham met kaas en een kopje thee begon ik aan de rest van de schoonmaak waarna mijn rug voelde dat het genoeg was geweest.

Toen ik het avondmaal wilde klaarmaken, bleek dat Roger nog steeds niets wilde eten en dus at ik enkel  een bord van de groentesoep van gisteren, een stukje kaas, een appel en een blokje bittere chocolade. 

Na nog een paar mails over en weer met Hendrik en met Zeger, een telefoontje met dochterlief en met een zus van Roger (voor een nieuwe afspraak - Roger sliep toen alweer), was het tijd om op te ruimen, af te wassen en de keuken klaar te maken voor ons belangrijk bezoek van morgen. 

Ik hoop zo dat Roger zich tegen dan beter zal voelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten