donderdag 8 december 2022

Nog ongeveer drie kwartier te gaan...

... voor ik "Jeanne Dielman" helemaal heb bekeken.  Ik blijf ervan genieten al moet ik toegeven dat ik daar geen drie uur en half aan één stuk zou kunnen naar kijken.

Wel is het zo dat enkele zaken mij nog steeds hinderen. Voor een "geroutineerde huisvrouw" blijkt die Jeanne vrij traag te werken (soms tergend traag maar ik merk ook op dat kleine, weliswaar vrij opvallende verschillen in het uitvoeren van huishoudtaken vaak op zich al een verhaal vertellen). Toch blijft het zo dat het "huishouden" volgens mij niet echt realistisch wordt weergegeven (je krijgt de indruk dat het huishouden enkel bestaat uit koken en opruimen). Die scenes doen me terugdenken aan de tijd dat ik zelf met mijn poppen "moedertje aan de haard" speelde (en nog niet ervaren had wat een vreselijk onderdanig beroep "huisvrouw" in werkelijkheid is).

Alledaagse, banale geluiden spelen een grote rol in de film en daar geniet ik nog het meeste van: ze vormen als het ware één langgerekte ASMR-sessie! 😊

2 opmerkingen:

  1. Naar het schijnt vond de regisseur dat eigenlijk ook, en was die heel de tijd maar "dat moet sneller, sneller!" aan het instrueren. :-D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik onlangs ook gehoord (ik denk op een vroegere aflevering van De Afspraak) maar ik dacht dat die opmerking over slechts één bepaalde scene ging?

      Verwijderen